DA SE NIKAD NE ZABORAVI: Od Prevlake do Vukovara – Karavana sjećanja u Požegi

Datum objave: 16. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Moto karavana koju pod geslom “Zajedno u ratu, zajedno u miru”čine motociklisti iz cijele Hrvatske večeras je stigla u Požegu. Na svom tradicionalnom putovanju koje je počelo u Smokvici na Korčuli, preko Prevlake do Vukovara, i ove godine odat će počast žrtvama grada heroja u Domovinskom ratu. Do Požege je došlo više od 200 motora, očekuju kako će im se do Vukovara priključiti bar još toliko.

S domaćinima, požeškim Moto klubom Independent sudionici karavane na Trgu 123. brigade zapalili su svijeće kod spomen – obilježja poginulim braniteljima. Ovogodišnja karavana 12. po redu, baš kao i prethodne, u popudbini nosi snažne emocije.

Jer, kako kaže Đani Radovanović iz MK Korčule, svake je godine broj sudionika sve veći što dokazuje snagu onih koji i na ovaj način čuvaju uspomene na branitelje i zbivanja koja su temelj ove države. “Kao i svake godine – isti broj kilometara, isti put. Ali uz poznata lica imamo ove godine i više mladih, malo je više i naših bajkerica s nama. Bajkeri evo prolaze kroz Hrvatsku i pri tom zapale, nažalost, mnogo, mnogo svijeća i sjete se svih znanih i neznanih poginulih prijatelja. Na ovaj način kao bajkerska nacija ne damo da se zaboravi istina o Domovinskom ratu i prenosimo je na mlađe generacije – kada jednog dana i nas ne bude da oni nastave ovu tradiciju. Da se nikada ne zaboravi kako je stvorena Republika Hrvatska,” rekao nam je Đani.

Ispred domaćina MK Independent, predsjednik Ivan Tolić Iko nije krio ponos. “Došli su nam vrlo dragi prijatelji i gosti, a ove godine posebno smo ponosni što ih možemo ugostiti baš kao pravi domaćini u našoj klupskoj kući, na našem imanju. Pripremili smo dobru večeru, nakon odmora očekuje ih i doručak i hvala im svima da su tu,” rekao je Iko. Karavana sjećanja, nakon odmora u Požegi, kreće dalje ka gradu heroju – sretan put!

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn