DA SE NE ZABORAVI – “Sat istine” o Domovinskom ratu okupio na Sokolovcu požeške osmaše

Datum objave: 19. 5. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Projekt „Sat istine“ uspješno se provodi već 13 godina, a kroz njega je do danas prošlo više od deset tisuća djece. Kao dio projekta, učenicima osmih razreda pokušava se približiti istina o Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj, a posebno na području Požeštine.

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata danas je na brdu Sokolovac održan sat povijesti za gotovo tri stotine požeških osnovnoškolaca. Projekt „Sat istine“ uspješno se provodi već 13 godina, a kroz njega je do danas prošlo više od deset tisuća djece. Kao dio projekta, učenicima osmih razreda pokušava se približiti istina o Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj, a posebno na području Požeštine.

– Zahvaljujem se Gradu Požegi, Požeško – slavonskoj županiji i svim ravnateljima škola što podržavaju ovaj projekt. Napominjem kako je nažalost ovaj projekt ostao jedini u Hrvatskoj koji se provodi kroz terensku nastavu. ” rekao je umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana grada Požege, začetnik ovoga projekta.

U ime Požeško – slavonske županije „Satu istine“ prisustvovao je zamjenik županice Ferdinand Troha, a u ime Grada Požege pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović.

– Drago mi je što ste danas ovdje da čujete što su vaši preci za vas napravili i da shvatite da danas uživamo žrtvu najboljih od nas. U ime Grada Požege, gradonačelnika dr.sc. Željka Glavića i svoje osobno, zahvaljujem se organizatorima na ustrajnosti u provedbi ovoga hvalevrijednog projekta, a na nama je da na sebe preuzmemo obvezu da majke, roditelji, a ponajprije djeca naših heroja ne budu zaboravljena. Čestitam vam što vodite brigu o našoj povijesti jer onaj koji to ne čini nema budućnosti, a grad Požega uvijek će biti na tragu Domovinskog rata i svega što su mladi ljudi dali za slobodu ove doline. Danas ćete, drago djeco, čuti priču o iznimno hrabrim i poštenim ljudima zbog kojih vi možete graditi svoju budućnost.” poručila je pročelnica.

„Sat istine“ projekt je umirovljenog bojnika Hrvatske vojske Marija Kalana koji je kao sudionik Domovinskog rata uz prezentaciju iz prvog lica znao prenijeti iskustva i živote branitelja u ta teška vremena.

IZVOR:pozega.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn