CROSSOVER MUSIC NIGHT I OPERA POD ZVIJEZDAMA – Novogradiški tenor Matej Predojević Petrić uz pratnju Ante Gele

Datum objave: 16. 8. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Nakon sjajnog provoda na novogradiškoj trodnevnoj fešti dobrog zvuka i još boljih vibracija, popularne estradne melodije zamijenite nečim suptilnijim, jer nema boljeg od klasike pod zvijezdama, i uvjerite se u ljekovitu moć glazbe, te zvonke radosti. U utorak, 17. i četvrtak 19. kolovoza, u središnji gradski park stižu Matej Predojević Petrić trio i Ante Gelo.

Nakon što se, uz dobro društvo i još bolju gastro ponudu, tijekom tri dana vikenda nauživate popularnih melodija i pjesmom i plesom službeno “zatvorite” najpoznatiju novogradišku manifestaciju, u novi radni tjedan uđite uz nešto suptilnije ritmove i uvjerite se u ljekovitu moć glazbe, te zvonke radosti. Osim toga, ljeto još nije gotovo, a nema boljeg od večernjeg crossovera i opere pod zvijezdama.

Nakon što su to učinile brojne estradne zvijezde ovogodišnjeg, 25. izdanja Novogradiškog glazbenog ljeta, za sasvim poseban užitak, u utorak 17. i četvrtak, 19. kolovoza, pobrinut će se Matej Predojević Petrić, student 4. godine integriranog prijediplomskog i diplomskog studija pjevanja u klasi prof. Dunje Vejzović na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, mladi tenor i još jedan sve uspješniji kreativni umjetnik iz Nove Gradiške. Uz Davora Nečaka na klaviru, Leopolda Stašića na violini, gosta iznenađenja, a onda i Antu Gelu, poznatog gitaristu, skladatelja i aranžera, Matej svojim sugrađanima u utorak sprema istinsku glazbenu poslasticu-crossover music night.

Jednako primamljiva atmosfera očekuje Novogradiščane ali i sve goste grada i u četvrtak, 19.kolovoza, kada će ovaj mladi, domaći, ali i svjetski poznati tenor, zajedno sa svojim kolegama-mezzosopranisticom Dorom Janom Klarić, sopranisticom Viktorijom Đurđek, uz pratnju Ivana Kernickog na klaviru, posjetiteljima središnjeg gradskog parka, servirati koncert opere pod zvijezdama. Uz kvalitetnu organizaciju Pučkog otvorenog učilišta M.A.Relković, podršku Grada Nova Gradiška, Turističke zajednice i Gradske glazbe, riječ je o vrhunskom događaju čiji je značaj prepoznalo i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Dovoljni razlozi da u Novu Gradišku navratite i nakon Glazbenog ljeta.

TEKST: S. T.            FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn