CRO RACE 2019 – Najljepša razglednica Požege i Požeško-slavonske županije poslana u svijet

Datum objave: 01. 10. 2019. | Kategorija: Sport

POŽEGA – U razdoblju od 1. do 6. listopada 2019., održava se biciklistička utrka „CRO race” kroz Hrvatsku. U sklopu prve etape utrke (Osijek-Našice-Kutjevo-Pleternica-Velika-Požega-Pakrac-Lipik), biciklisti i biciklistički timovi danas su prošli područjem Požeško-slavonske županije.

Na ovogodišnjoj utrci sudjeluje ukupno 18 svjetskih timova iz kategorija natjecanja World Tour, Pro Continental i Continental koji će voziti kroz šest etapa na trasi duljine od ukupno 1022 kilometra. Cro race ove je godine tako okupio timove iz Australije, Bahreina, Izraela, Kazahstana, Nizozemske, Njemačke i Poljske, dva tima iz Sjedinjenih američkih država, Francuske, Italije i Slovenije te tri tima iz Austrije. Bicikliste su u Požegi na prolasku preko središnjeg Trga Sv. Trojstva pozdravili brojni učenici iz osnovnih i srednjih škola te okupljeni građani.

U svijet je poslana turističko-sportska razglednica jer utrku prenosi Hrvatska radiotelevizija s deset sati televizijskog prijenosa uživo te kroz ukupno tri sata sažetaka. Izravan prijenos bit će emitiran na Eurosportu u trajanju od dva sata – dio etape Požega – Lipik, a ukupna trasa će biti prikazana preko sažetaka i snimaka. TV prijenos će zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. emitirati brojne televizijske postaje s čak šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji u čak 160 zemalja.

“Ponosni smo da smo odabrani kao jedna od destinacija kroz koju prolazi Cro race 2019. Ljepote našeg kraja bit će prikazane na šest kontinenata i vjerujem da su i biciklisti uživali u ovim kadrovima,” rekla je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

“Svi smo sudjelovali u ovom događaju i drago mi je da smo se na pravi način predstavili u čak 160 zemalja, nadam se da će netko od onih koji vide ove prizore doista i doći u Požegu, najljepši grad na svijetu. Podupiremo sport, biciklizam i iduće godine cilj je u Požegi, pa vidimo se dogodine,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić koji je sa svojim sugrađanima bodrio bicikliste. Požežane su u bodrenju biciklista dodatno bodrili DJ Pavka i uvijek duhoviti Boris Benčić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn