CRNE TOČKE NA DRŽAVNIM CESTAMA – U tri slavonske županije bit će sanirano pet opasnih mjesta

Datum objave: 31. 1. 2019. | Kategorija: Društvo

ZAGREB/POŽEGA – U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u srijedu je potpisan više od 68 milijuna kuna vrijedan Ugovor kojim je dodijeljeno više od 55 milijuna kuna bespovratnih sredstava za Projekt sanacije opasnih mjesta, odnosno, uklanjanje crnih točaka na državnim cestama.

Navedeni projekt sanacije crnih točaka na hrvatskim cestama provodi se u sklopu ulaganja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u razvoj prometne infrastrukture kojem je cilj povećanje sigurnosti na cestama.

Riječ je o 23 crne točke koje su raspoređene u 12 županija i to u Zagrebačkoj (1), Karlovačkoj (2), Varaždinskoj (1), Bjelovarsko-bilogorskoj (1),Primorsko-goranskoj (7), Požeško-slavonskoj (2), Vukovarsko-srijemskoj (2), Brodsko-posavskoj (1), Zadarskoj (2), Ličko-senjskoj (1), Šibensko-kninskoj (1) i Splitsko-dalmatinskoj (2).

“Ovo je ulaganje u postojeću infrastrukturu koja se gradila prije uistinu mnogo vremena, a u kojoj su identificirane opasnosti za sudionike u prometu, konačno, za ljudske živote. U tom smislu, radi se o hvalevrijednom potpisivanju Ugovora jer će se sanacijom upravo tih crnih točaka riješiti i smanjiti vjerojatnost broja nesreća i smrtnosti na našim cestama.“, rekao je ministar Butković i pojasnio da je ovim Ugovorom osigurana financijska konstrukcija te da se kreće i u infrastrukturno rješavanje identificiranih crnih točaka na terenu.

Sanacijom crnih točaka poboljšat će se ukupna razina sigurnosti odvijanja prometa, s ciljem smanjenja broja nesreća i ukupnog broja ozlijeđenih i smrtno stradalih na državnim cestama. Realizacija ovog projekta posebno će utjecati na najranjivije sudionike u prometu (pješake, bicikliste, motoriste) na način da se ceste učine tolerantnije prema vozačkim pogreškama čime će se smanjiti vjerojatnost nesreća.

IZVOR: mppi.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn