COVID 19 U SLAVONIJI – U Vukovarsko-srijemskoj županiji 27, u Osječko-baranjskoj 7, a ostale županije nemaju novozaraženih

Datum objave: 24. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Najviše novozaraženih osoba u posljednja 24 sata zabilježeno je u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Osječko-baranjskoj je 7 novih pozitivnih osoba, a ostale županije nemaju zabilježene nove pozitivne osobe na korona virus, izvijestili su županijski Stožeri civilne zaštite.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata, novih pozitivnih  na COVID-19 je 27 osoba ( 9 iz Ivankova, 2 iz Vukovara, 4 iz Vinkovaca, 3 iz Starih Mikanovaca, 1 iz Đeletovaca, 4 iz Vrbanje, 1 iz Cerne, 1 iz Otoka, 1 iz Tovarnika i 1 iz Bobote). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 286, od kojih je  84 osoba izliječeno.Trenutno je u županiji 6 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 125 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4554. U samoizolaciji na području županije nalazi se 675 osoba.

Tijekom posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo testirano je 205 uzoraka, od kojih je 7 bilo pozitivno na koronavirus. Svih sedam osoba evidentirano je u Ispostavi Osijek Zavoda za javno zdravstvo.U KBC-u Osijek su hospitalizirane tri osobe manje nego jučer, pa se na bolničkom liječenju danas nalazi 36 osoba oboljelih od koronavirusa od kojih je četvero na respiratoru.31 novi kontakt je stavljen u samoizolaciju, a sveukupno se u samoizolaciji na području županije nalazi 420 osoba.

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nisu zabilježene nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 154, dok je broj aktivnih slučajeva 46. Trenutno su hospitalizirane 4 osobe (jedna osoba više u odnosu na prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 302 osobe (78 osoba više u odnosu na prethodni dan).

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 34 aktivna slučaja zaraze korona virusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 100 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 58 uzoraka, svi uzorci su negativni. Ukupno je testirano 3446 osoba.

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba od COVID-a 19, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata, uzeti su uzorci 19 osoba, čime je broj testiranih, na području VPŽ, od početka epidemije narastao na 1.943. U (samo)izolaciji je 46 osoba, uključujući i trenutno 14-ero zaraženih. Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 25 osoba je zaraženo korona virusom. Od toga, četrnaest ih je trenutno aktivno, desetero ih se oporavilo, a jedan muškarac je preminuo

TEKST: S. P.       FOTO: Ilustracija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn