“COOL”TURA ZA SVE NA NOVOGRADIŠKI NAČIN – Predstave, radionice, književne promocije i koncerti u režiji Gradske knjižnice i POU M.A.Relković

Datum objave: 18. 5. 2022. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Sve prepoznatljivija manifestacija “Volim ljeto i kulturu” i ove će godine središnji gradski park tijekom svakog vikenda pretvoriti u najljepšu pozornicu na otvorenom. Uz sjajnu zajedničku priču Pučkog otvorenog učilišta M.A.Relković i Turističke zajednice, za niz zanimljivih kulturno-zabavnih događaja pobrinut će se i Gradska knjižnica Nova Gradiška. Vaš je zadatak tek odabrati željeni sadržaj, navratiti i uživati.

Najljepša pozornica na otvorenom, središnji gradski park i ove će godine, zahvaljujući brojnim zanimljivim sadržajima, biti mjesto susreta, druženja i uživanja. Pobrinut će se za to, već kroz koji dan, Pučko otvoreno učilište M.A.Relković i Turistička zajednica manifestacijom Volim ljeto i kulturu koja će u Grad, narednih mjeseci, svakog vikenda u Grad dovesti brojne poznate umjetnike, glazbenike, d,j-e, glumce i kreativce svih profila, a niz zanimljivih sadržaja priprema i Gradska knjižnica. Vaš je zadatak tek izabrati događaj po vlastitom guštu, navratiti i uživati.

Događanja startaju već u srijedu, 18.svibnja, od 19 sati, sasvim posebnom radionicom i predstavom Generacija XYZ u izvedbi Teatra CIRKUS Punkt. Namijenjena svim uzrastima, jedinstvena je to predstava s temom generacija koja spaja različite izvedbene umjetnosti –glumu, fizički teatar, ples, parkour i akrobacije, ali i priča koju prati i radionica fizičkog teatra sastavljena od niza vježbi usmjerenih na rad s tijelom u prostoru i vremenu. Želite li naučiti elemente akrobatike, suvremenog plesa, glume ili parkoura, dovoljno je, već večeras, u srijedu, 18.svibnja, navratiti u gradski park i prepustiti se stručnom vodstvu Lidije Kraljić, akademske glumice i lutkarice. Dan kasnije, u četvrtak 19.svibnja, za ljubitelje knjiga, čitanja i dobrog humora, Gradska knjižnica Nova Gradiška u svom prostoru, organizira predstavljanje novog romana poznate hrvatske komičarke i spisateljice Marijane Perinić “Raskrižje”.

Početak vikenda obilježite na pravi način, šetnjom do gradskog parka, gdje će vas u petak, 20.svibnja, u večernjim satima, zabavaljati DJ Klasan. Dan kasnije, u subotu, 21.svibnja, na istom mjestu, vrijeme je za koncert Nine Kraljić, pobjednice The voice-a, predstavnice Hrvatske na Eurosongu 2016., uz čiji ćete nastup moći uživati i u bogatoj ponudi pića domaćih proizvođača. I novi radni tjedan proteći će u znaku kulture, za što će se pobrinuti Zoran Predin i Željko Pervan. Ovaj prvi, čuveni slovenski rock glazbenik i tekstopisac, u Novu Gradišku stiže u utorak, 24.svibnja, kako bi , u dvorani Doma kulture, predstavio roman Mongolske pjege, prema ocjeni Ante Tomića- duhovitu, uzbudljivu, spolono moćnu i silno zdravu priču u kojoj će uživati svi ljubitelji opusa frontmena nekada iznimno popularnog benda Lačni Franz.

Dan kasnije, u srijedu, 25.svibnja, na istom mjestu možete uživati u najnovijoj hit predstavi Željka Pervana, vodećeg i najkarizmatičnijeg hrvatskog komičara čiji projekti, stand up showovi i predstave uredno ruše rekorde popularnosti i rasprodaju se gdje god da se ovaj sjajan glumac, scenarist i kroničar političke i društvene zbilje pojavi. Pervan na daske Doma kulture stiže s predstavom Izlazak iz ormara, 90-minutnom porcijom smijeha i neponovljivih skečeva u kojoj možete uživati pobrinete li se na vrijeme za ulaznice-putem e-mail adrese: domkulturenovagradiska@gmail.com ili pozivom na broj 035/331-010.

TEKST: S. Tarbuk                FOTO: TZ NG/POU MAR

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn