CILJ JE POSTIGNUT – Završna konferencija projekta “Žena zaželi, žena radi 2”

Datum objave: 05. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Grad Nova Gradiška kao nositelj, s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod i Centrom za socijalnu skrb uspješno je priveo kraju projekt “Žena zaželi, žena radi 2”. S postignutim ciljevima -povećanom kvalitetom života i socijalnom uključivosti starijih i osoba u nepovoljnom položaju, uz 60 zaposlenih žena, zadovoljni su i krajnji korisnici, rečeno je na završnoj konferenciji.

Na završnoj konferenciji drugog projekta “Žena zaželi, žena radi” s razlogom je bilo puno zadovoljstva. Složili su se s tim i 60 zaposlenih žena i krajnji korisnici, baš kao i nositelji i partneri na projektu- Grad Nova Gradiška, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb, jer, kako je rekla voditeljica projekta Gordana Šimić, cilj je postignut.

Zahvaljujući europskoj priči vrijednoj 5.282.650 kuna, osnažen je i unaprijeđen radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem na području grada radi spriječavanja posljedica nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te, što je jednako važno, potaknuta socijalna uključenost i povećana kvaliteta života krajnjih korisnika. Tijekom godinu dana provedbe, kroz projekt je zaposleno 60 žena od kojih je njih 25, dodatnim obrazovanjem povećalo vlastitu konkurentnost na tržištu rada, 19 ih je završilo edukaciju za gerontodomaćicu, a 6 za pomoćnu kuharicu.

Projekt koji je Grad, zbog velikog interesa i objektivne potrebe, proveo drugi put, još je jednom pokazao koliko je važan za dugotrajno nezaposlene žene kojima je omogućio ulazak na tržište rada, ali i starije osobe o kojima su skrbile, zbog čega su sudionici konferencije-voditeljica Gordana Šimić, Krešimir Marošević, predstavnik HZZZ-a, kao i Darija Marić iz Centra za socijalnu skrb, izrazili nadu da se projekt nastavi, jer jedinstvena je to prilika da teško zapošljive žene dođu do posla, a stari i nemoćni do neophodnog društva i pomoći u olakšavanju svakodnevnog života. Neformalnom druženju koje je uslijedilo nakon završne konferencije, uz upućene čestitke na uspješnoj realizaciji projekta, pridružio se, u ime nositelja, zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

TEKST: S. T          FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn