CIJEPLJENI PRVI ZDRAVSTVENI DJELATNICI POŽEŠKE BOLNICE: „Trebamo ustrajati da razina procijepljenosti bude što viša”

Datum objave: 27. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – U Požeško-slavonskoj županiji cjepivom protiv koronavirusa prvi su se cijepili zdravstveni djelatnici požeške bolnice,a nakon njih i korisnici Doma za starije u nemoćne u Požegi. “Trebamo ustrajati da razina procijepljenosti bude što viša kako bi se što prije vratili u normalu,” rečeno je tom prilikom.

“Dolazak cjepiva vrlo je važan znak da ulazimo u jedno normalnije vrijeme. Naši zdravstveni djelatnici zainteresirani su za cjepivo. Prvih pet među nama koji su primili cjepivo su glavna sestra požeške bolnice Silvija Marić, glavni tehničar na Odjelu za hitnu medicinu Dalibor Ivanešić, dr, Matko Šperanda, dr. Ile Raštegorac i dr. Ivona Banožić,” novoizabrani ravnatelj Opće županijske bolnice Požega dr. sc. Ivan Vukoja. Dodao je kako upravo liječnici i drugi zdravstveni djelatnici pokazuju svojim primjerom što trebamo svi učiniti kako bi zaštitili sebe i druge.

“Trebamo ustrajati da razina procijepljenosti bude što viša kako bi se što prije vratili u normalu,” naglasio je Vukoja uz napomenu da je oko 40 posto zdravstvenih djelatnika u požeškoj bolnici izrazilo spremnost da se cijepe. Kriterije cijepljenja definirao je Zavod za javno zdravstvo. Prvo se cijepe zdravstveni djelatnici po dobrovoljnosti, a prioritetni su oni zdravstveni djelatnici koji rade s COVID-19 pacijentima.

Uz prof. dr. sc. Željka Glavića, aktualnog ravnatelja požeške bolnice, prvom cijepljenju su bili nazočni i epidemiolog dr. Ante Vitalia, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te zamjenik požeškog gradonačelnika Ferdinand Troha.

TEKST: S. P.         FOTO: D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn