CIJELI GRAD ČITA – Novogradiščani na jedinstven način obilježili Međunarodni dan glasnog čitanja

Datum objave: 23. 10. 2019. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Međunarodni dan glasnog čitanja, 23. listopada, Novogradiščani su, sedmu godinu za redom, obilježili na jedinstven način – akcijom “Cijeli grad čita”, u organizaciji Gimnazije i Gradske knjižnice, pod motom “U ritmu čitanja”.

Međunarodni dan glasnog čitanja, manifestacija koja bi svijetu trebala pokazati kako pravo na čitanje i pisanje pripada svima, na jedinstven je način, akcijom “Cijeli grad čita”, obilježen i u Novoj Gradiški. Priča je to pokrenuta prije sedam godina na inicijativu ravnateljice Gimnazije, profesorice savjetnice Ljiljane Ptačnik, u kojoj, uz Gradsku knjižnicu i pokorviteljstvo Grada, s puno dobre volje i entuzijazma, sudjeluju osnovne i srednje škole, udruge, gradske ustanove, lokalni pjesnici amateri i svi oni koji prepoznaju vrijednost knjige i čitanja.

Ovogodišnja akcija organizirana pod motom “U ritmu čitanja” sugrađanima je pružila priliku da na jedan dan u knjizi uživaju na više čitalačkih punktova u gradu- ispred Gimnazije, župne crkve BZBDM, Doma kulture, u gradskom parku, na središnjem trgu, u ulici Slavonskih graničara, jer, čitanje naglas, dobro je poznato, razvija vještinu slušanja, obogaćuje rječnik, potiče maštu i utječe na uspješan razvoj djeteta.

Osim uz Međunarodni dan glasnog čitanja koji svijet obilježava 23.listopada, knjiga će biti u središtu pozornosti sve do 15. studenoga, jer, u Mjesecu smo hrvatske knjige. Podsjetila je na to, otvarajući akciju “Cijeli grad čita”, v.d. ravnateljica Gradske knjižnice, profesorica Biljana Dakić, najavivši nekoliko zanimljivih književnih susreta i promocija, osmišljenih “po guštu” svakog istinskog zaljubljenika u knjige.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: F. S.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn