CESARIĆ U CESARIĆU – Prigodnim programom proslavljen rođendan pjesnika Dobriše Cesarića u Požegi

Datum objave: 10. 1. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na današnji dan 1902. godine u Požegi se rodio veliki Hrvatski pjesnik Dobriša Cesarić, tim povodom, već tradicionalno, učenici i nastavnici OŠ D.Cesarić položili su vijenac kod spomen ploče te održali kulturno-umjetnički program.

Ravnateljica OŠ D.Cesarić, Zvjezdana Krip zahvalila se prisutnima na dolasku te prisjećanju na ovaj dan. “Naša škola s ponosom nosi njegovo ime i kao Cesarići već 14 godina zaredom provodimo projekt Cesarić u Cesariću. Čitajući Cesarićevu poeziju u sklopu projekta, nametale su nam se različite teme, od Slavonije, prijateljstva, znanja, ljubavi a u nekoliko posljednjih godina poeziju povezujemo s glazbenom i likovnom umjetnosti. Ovogodišnja tema je ples i poezija. Od današnjeg dana do 31. siječnja kada je završna prezentacija našeg školskog projekta slijedi niz kreativnih radionica, predavanja i susreta s književnicima. Sve vas pozivam da nam se priključite na završnoj priredbi 31. siječnja u Gradskom kazalištu,“ rekla je ravnateljica Krip.

Kulturno-umjetnički program priredili su učenici 7.a razreda, članovi literarne skupine pod vodstvom mentorice Blanke Đimoti Zima, a prisutne je pozdravio i gradonačelnik grada Požege, Darko Puljašić. „Grad ne čine ulice, trgovi, zgrade, grad čine njegovi stanovnici, a posebno dragi i veliki ljudi kao što je bio Dobriša Cesarić. Svojom poezijom on nas je obilježio, zadužio i uputio koliko se voli svoj dom, koliko voli svoj grad i domovina. Ovo je još jedan način da promoviramo ono što imamo, a to je puno, važno i lijepo i budimo ponosni na to,“ rekao je gradonačelnik Puljašić.

Cesarićevo pjesništvo, neizrecivo mudro i lijepo u skladu svoje jednostavnosti, poziva svakog čitatelja da otkrije ponešto o sebi, o životu i poeziji, ljepoti i boli, svijetu.

TEKST: A. Nedela      FOTO: A. Nedela

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn