CERNIČANI SE PRIPREMAJU ZA DAN OPĆINE – Nogomet, koncerti, Ćuptetijada – slavlje uz sport, glazbu i gastro sadržaje

Datum objave: 24. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

CERNIK – S brojnim projektima u pripremi, sve prepoznatljivijim turističkim potencijalima, entuzijazmom i vizijom, mještani Cernika, posljednjih će dana svibnja, brojnim sadržajima obilježiti Dan Općine.

Nakon što su prošle godine obilježili prvih 7 i pol stoljeća postojanja i najavili novo poglavlje u životu mjesta, Cerničani će, posljednjih dana mjesca svibnja, brojnim sadržajima proslaviti Dan Općine. Program obilježavanja počet će u srijedu, 29.svibnja, sportskom poslasticom- finalom Kupa u kojem će se sastati NK Oriolik Oriovac i NK Sloga Nova Gradiška. Dva dana kasnije, u petak 31.svibnja, domaćini, za goste i prijatelje, pripremaju čitav niz sadržaja, jer, uz bogatu kutlurno-povijesnu baštinu, puno je toga s čim se mogu pohvaliti.

Uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća, Dan otvorenih vrata Franjevačkog samostana, svakoga tko navrati u Cernik u prigodi Dana Općine, očekuje i nadaleko poznata Ćuptetijada, gastro manifestacija čiji je cilj promocija jedinstvenog autohtonog mesnog „kolačića“ , predstavljanje Monografije zaklade obitelji Malešević, degustacija palente, kompirice i grobničkog sira- specijaliteta bratske Općine Čavle i neizostavni koncert u atraktivnom prostoru atrija Kulmerovog dvorca. Uz prepoznatljivo pozitivnu atmosferu koja ide uz Cerničane, za dobro raspoloženje i isto takvu kulisu pobrinut će se i glazbeni gosti- Keko, Vatro i Šunka i Tamburaški sastav Lengeri.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn