CENTAR ZA RAZVOJ VRIJEDNOSTI – Usluge za uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada

Datum objave: 07. 9. 2023. | Kategorija: Društvo

Ako ste osoba s invaliditetom koja je zapela na putu do traženja posla ili, pak, s druge strane, poslodavac koji želi, ali ne zna kako, integrirati osobu s invaliditetom u svoju radnu okolinu, javite se na info@centarzarazvojvrijednosti.org.

Zapošljavanje osoba s invaliditetom učestalo je otežano zbog brojnih razloga koji uključuju ponajprije diskriminaciju, predrasude, ali i postojeće zakonske okvire koji ne omogućavaju proaktivnu i sustavnu promjenu u kontekstu zapošljavanja osoba s invaliditetom. Tamo gdje postoji prostor između onoga što čini sustav države i potreba koje se javljaju kod osoba s invaliditetom najčešće uskače civilno društvo, odnosno razne udruge i udruženja pojedinaca koji za cilj imaju boljitak i napredak društva. Centar za razvoj vrijednosti mali je tim koji ulaže velik trud u postizanje velikih, ali i svakodnevnih, malih promjena kako bi pružio podršku i osnažio osobe s invaliditetom te i sami zapošljavaju dvije osobe s invaliditetom.

“Želimo pokazati kako osobe s invaliditetom mogu, žele i znaju raditi, kako mogu kao aktivni i sposobni pojedinci pridonositi dobrobiti društva. Osim što zapošljavamo, radimo značajne stvari u dva smjera: usmjeravamo osobe s invaliditetom na putu do zaposlenja kroz psihosocijalnu podršku, karijerno savjetovanje, brojne edukacije iz socijalnih vještina, stranih jezika i poduzetništva, dok s druge strane osnažujemo poslodavce za zapošljavanje i integraciju osoba s invaliditetom u svoje radne okoline. Ukoliko ste osoba s invaliditetom koja je zapela na putu do traženja posla ili, pak, s druge strane, poslodavac koji želi, ali ne zna kako, integrirati osobu s invaliditetom u svoju radnu okolinu, javite nam se na info@centarzarazvojvrijednosti.org. Naš stručni tim će vam odgovoriti u vrlo kratkom roku i krenut ćemo na put do aktivnijeg uključivanja osoba s invaliditetom na tržište rada!” poručili su iz Centra za razvoj vrijednosti.

TEKST: S.P.          FOTO: Centar za razvoj vrijednosti

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn