BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA – Župan Marušić proglasio prirodnu nepogodu

Datum objave: 22. 7. 2023. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Zbog olujnog nevremena koje je pogodilo veliki dio Brodsko posavske županije, župan Danijel Marušić je 21.srpnja 2023.proglasio prirodnu nepogodu na području općina Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Cernik, Davor, Donji Andrijevci, Dragalić, Garčin, Gornja Vrba, Gornji Bogićevci, Gundinci, Klakar, Nova Kapela, Okučani, Oprisavci, Oriovac, Podcrkavlje, Rešetari, Sibinj, Sikirevci, Slavonski Šamac, Stara Gradiška, Staro Petrovo Selo, Velika Kopanica, Vrbje, Vrpolje i gradova Slavonski Brod i Nova Gradiška

Uslijed olujnog nevremena, praćenog jakim udarima vjetra i obilnom kišom, a na pojedinim područjima i tučom, na području velikog broja Općina Brodsko posavske županije, nanesene su značajne materijalne štete na građevinskim i infrastrukturnim objektima, kao i poljoprivrednim kulturama, naročito na višegodišnjim nasadima voćnjaka i vinograda 19. srpnja 2023. godine. Odlukom se pozivaju svi oštećenici na područjima navedenih općina i gradova da prijave štetu nadležnom općinskom (gradskom) povjerenstvu u pisanom obliku, na propisanom obrascu, najkasnije u roku od osam dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode.

Navedenom odlukom župana, obvezuju se općinska (gradska) povjerenstva za procjenu šteta od prirodnih nepogoda da unesu sve zaprimljene prve procjene šteta u Registar šteta u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode, a konačnu procjenu štete po svakom pojedinom oštećeniku prijave županijskom povjerenstvu u roku od 50 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode putem Registra šteta. Također, obvezuje se Županijsko povjerenstvo da prijavljene konačne procjene štete dostavi Državnom povjerenstvu i nadležnom ministarstvu u roku od 60 dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode putem Registra šteta, a prilikom konačne procjene prihvati isključivo procjene koje je obavilo općinsko (gradsko) povjerenstvo, stoji u Odluci župana Marušića.

TEKST: S. Tarbuk                   FOTO: Novagra.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn