BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA: Za rad udruga 134 tisuće eura – ulaganje u razvoj i aktivnosti civilnog društva

Datum objave: 11. 5. 2023. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – U Županijskoj vijećnici u Slavonskom Brodu potpisani su ugovori kojima Brodsko-posavska županija financira programe i projekte udruga čije je djelovanje iz područja skrbi za hrvatske branitelje te udruga iz područja zdravstva, socijalne skrbi i brige za umirovljenike. Županija će iznosom od 58 tisuća eura financirati ukupno 33 programa 25 udruga proisteklih iz Domovinskog rata dok će udruga iz područja zdravstva i socijalne skrbi te podrške u području zaštite od nasilja u obitelji, za osmišljenih 27 programa dobiti 76 tisuća eura.

Nastavljajući pomagati rad Udruga te tako poticati i razvoj civilnog društva, Brodsko posavska županija i ove je godine u proračunu osigurala sredstva za njihov rad. Ugovori za dodjelu odobrenih sredstava za financiranje programa i projekta Udruga potpisani su u Županijskoj vijećnici u Slavonskom Brodu u nazočnosti prvog čovjeka Županije, župana Danijela Marušića.

Iz proračuna Brodsko-posavske županije za 2023. godinu za promicanje vrijednosti Domovinskog rata, unapređenje kvalitete života i pomoći braniteljima Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, invalidima Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, civilnim žrtvama Domovinskog rata, za obilježavanje važnih obljetnica i očuvanje uspomena na Domovinski rat te poboljšanje kvalitete života kroz organiziranje sportskih, kulturnih i drugih oblika druženja članova udruge financirat će se ukupno 33 programa s iznosom od oko 58 tisuća eura.

Sredstva su dodijeljena na temelju članka 30,32. i 33. Zakona o udrugama, članka 20. Odluke o izvršenju Proračuna Brodsko-posavske županije za 2023, članka 29 Pravilnika o financiranju programa i projekata udruga koji su od interesa za Brodsko-posavsku županiju te članka 56. Statuta Brodsko-posavske županije, a na prijedlog Povjerenstva za ocjenjivanje prijavljenih programa i projekata pristiglih na Javni natječaj. Za 26 udruga iz područja zdravstva i socijalne skrbi te podršku u području zaštite od nasilja u obitelj i 27 programa, u Proračunu Brodsko-posavske županije osigurano je 76 tisuća eura dok je za 9 umirovljeničkih udruga za 10 programa osigurano 10.650 eura.

Prilikom potpisivanja ugovora, župan Marušić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, podsjećajući kako Brodsko-posavska županija sve važne obljetnice nastoji održati živima te ih obilježiti s ponosom i dostojanstvom, naglašavajući kako su njihove, baš kao i aktivnosti Udruga čije je djelovanje iz područja zdravstva, socijalne skrbi i brige za umirovljenike, od iznimnog značaja za cijelokupno društvo, obzirom da njihovi programi i projekti doprinose ukupnoj kvaliteti života u Brodsko-posavskoj županiji.

TEKST: S. Tarbuk                FOTO: BPŽ

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn