BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA – Za 183 mikropoduzetnika odobreno 2 milijuna kuna potpora

Datum objave: 29. 8. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Na temelju javnog poziva, Brodsko-posavska županija je za 183 mikropoduzetnika odobrila potpore male vrijednosti u iznosu od 2 milijuna kuna namijenjene očuvanju i unapređenju poslovne aktivnosti ugrožene posljedicama COVID-a 19. S prvih 60 mikropoduzetnika ovih je dana potpisan Ugovor, a raspon dodijeljene potpore kreće se od oko 1500 do najviših 30 000 kuna.

Uslijed novonastale javnozdravstvene situacije i posljedica koje pandemija uzrokovana virusom COVID-19 ostavlja na gospodarstvo u cjelini, Brodsko-posavska županija je u lipnju 2020. godine donijela Mjere za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica čiji je cilj olakšati problem nelikvidnosti i potaknuti poslovanje i konkurentnost poduzetnika i poljoprivrednika.

Na Skupštini je tada odlučeno da će se razdjel potpora i subvencija poduzetništvu sa 630 tisuća kuna povećati na 2,63 milijuna kuna, pri čemu će dodatnih 2 milijuna kuna biti namijenjeno saniranju štete i suzbijanju negativnih posljednica COVID-a. Nakon donošenja Programa o provedbi Mjere dodjele potpore male vrijednosti za mikro poduzetnike i raspisivanja javnog poziva, ovih su dana potpisani ugovori s prvih 60 poduzetnika. Od zaprimljenih 187 prijava u ukupnom iznosu od 2.085.959,16 kuna, odobrene su 183 bespovratne potpore u ukupnom iznosu od 1.999.027,79 kuna.

Dobivena sredstva poduzetnici mogu koristiti za nabavu repromaterijala i osnovnih sredstava, kao i djelomično plaćanje troškova poslovnog prostora, materijalnih troškova, troškova energenata, knjigovodstvenih usluga i slično. Uz čelnog čovjeka Županije, župana Danijela Marušića, potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenik za gospodarstvo Stjepan Bošnjaković, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Burazović i Viša savjetnica Upravnog odjela za poljoprivredu Anica Perko.

TEKST: S. T.        FOTO: BPŽ

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn