BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA: Učenici Industrijsko-obrtničke škole pomažu stradalnicima potresa

Datum objave: 07. 2. 2021. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Djelatnici i učenici industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu već treći tjedan izrađuju kontejnersku stambenu jedinicu koju će donirati jednoj obitelji na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije. Kako su naglasili, odlučili su svoja znanja, vještine i sposobnosti uložiti u pomoć stradalnicima.

Stambenu jedinicu vrijednu 40 000 kuna predstavili ravnatelj Luka Mladinović te učenici i profesori koji su radili na projektu predstavili su i županu Danijelu Marušiću koji je podržao ovu hvalevrijednu inicijativu.

“Drago mi je što naši učenici i profesori iskazuju jednu plemenitost i veliko srce te na ovaj način pomažu stradalima od potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. Stambena jedinica vrijedna je oko 40 000 kuna i sigurno je da će jednoj obitelji pomoći. Ponosan sam na ovu djecu, naše učenike koji će sigurno i kao odrasli ljudi nositi ovu plemenitost u sebi,” rekao je župan. Zahvalio je ravnatelju Luki Mladinoviću, svim profesorima i nastavnicima Industrijsko-obrtničke škole te učenicima, posebice onima koji su radili na ovom projektu.

Industrijsko-obrtnička škola već se ranije uključila i u akciju prikupljanja pomoći za žrtve potresa u Sisku, Petrinji, Glini i okolici te su pozvali sve djelatnike, učenike i roditelje, kao i sve ostale koji žele pomoći, da preko najbližeg Hrvatskog crvenog križa prilože svoje donacije u novcu ili potrepštinama. Škola je pozvala i sve koji mogu da doniraju novac za izgradnju novog prostora Srednje škole Petrinja.

TEKST: S. P./ BPŽ        FOTO: bpz.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn