BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA – Stručni skup upravnih odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo

Datum objave: 30. 3. 2023. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – U organizaciji Radne skupine za graditeljstvo osnovane pri Hrvatskoj zajednici županija u Velikoj vijećnici Županijske uprave u Slavonskom Brodu, u srijedu, 29.ožujka, održan je prvi stručni skup upravnih odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo s ciljem povezivanja upravnih odjela u čijem je djelokrugu izdavanje akata iz područja prostornog uređenja i gradnje radi razmjene dobre prakse i postizanja veće efikasnosti u rješavanju problema.

“Cilj skupa je povezivanje županijskih upravnih odjela u čijem je djelokrugu izdavanje akata iz područja prostornog uređenja i gradnje radi razmjene dobre prakse i postizanja veće efikasnosti u rješavanju svih problema, jer razmjena iskustava predstavlja trajnu vrijednost za dobrobit svih hrvatskih županija, bez obzira na njihove različitosti. ” naglasio je brodsko-posavski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić.

Ovo je jedan od prvih koraka poduzetih prema povezivanju odjela kako bi se razmjenom iskustava i definiranjem otvorenih pitanja donijeli zaključci o njihovom rješavanju s ciljem ujednačavanja prakse u postupcima izdavanja dozvola iz područja prostornog uređenja i gradnje na području cijele Republike Hrvatske.
Skupu i radnom posjetu Brodsko-posavskoj županiji nazočili su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak kao i voditelj Radne skupine za graditeljstvo i pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Varaždinske županije Mario Sambolec koji je prisutnima predstavio ideju i cilj koji se nastoji postići povezivanjem na ovaj način, temu razvrstavanja građevina u skupine kao i prijedlog za otvaranje novog roka za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada.

Podsjetimo, 1. siječnja prošle godine na snagu je stupio pravilnik o načinu provedbe stručnog nadzora građenja, uvjetima i načinu vođenja građevinskog dnevnika te sadržaju završnog izvješća nadzornog inženjera od kada je obvezno i vođenje e-Građevinskog dnevnika o čemu je govorio Matija Orešković, docent na Sveučilištu Sjever koji je prezentirao i temu problematike suradnje projektanata i službenika u postupcima izdavanja dozvola. Stručnom skupu u domaćinstvu Brodsko posavske županije nazočio je i  ravnatelj Zavoda za prostorni razvoj pri Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Bojan Linardić.

TEKST: S. Tarbuk                  FOTO: FB D. M

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn