BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA: Sastanak predstavnika županije i potpredsjednika Republike Srpske iz redova hrvatskog naroda

Datum objave: 04. 7. 2023. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – U velikoj vijećnici Županijske uprave u ponedjeljak, 3. srpnja održan je radni sastanak predstavnika Brodsko-posavske županije i potpredsjednika Republike Srpske Davora Pranjića sa suradnicima. Na sastanku su, u ime Brodsko-posavske županije, nazočili župan dr.sc. Danijel Marušić, zamjenik župana Marko Šimić, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Dr. Josip Benčević prim. Boris Hrečkovski, dr.med, resorni pročelnici kao i ravnatelji Javnih ustanova i Centra za razvoj BPŽ

Potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Davor Pranjić sa suradnicima,  u ponedjeljak je, 3. srpnja, stigao u posjetu brodsko-posavskom županu Danijelu Marušiću. Teme radnog sastanka kojem su, uz župana Marušića, nazočili i zamjenik Marko Šimić, predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Dr. Josip Benčević prim. Boris Hrečkovski, dr.med, resorni pročelnici te ravnatelji Javnih ustanova i Centra za razvoj BPŽ bile su suradnja u europskim projektima, buduća suradnja na svim poljima, kopiranje dobre prakse, usklađivanje rada zdravstvenih ustanova na pograničnom području, prekogranični projekti, te obnova Katoličke gimnazije u Banja Luci.

Prvi čovjek Brodsko posavske županije tom je prigodom istaknuo kako su prekogranični projekti hvale vrijedni i podsjetio da je Brodsko-posavska županija kroz sličnu suradnju s Tuzlanskim kantonom osigurala energetsku neovisnost za 16 škola na svom području. Nakon sastanka u Županijskoj upravi, delegacija je obišla više različitih projekata  realiziranih sredstvima iz fondova Europske unije. Posjetili su Luku Slavonski Brod, gdje ih je dočekao. Marijan Jurić i upoznao s mogućnošću korištenja kapaciteta luke koja je direktno povezana s terminalom u Luci Rijeka, odakle željeznicom stižu kontejneri za područje Slavonije, južne Mađarske, Srbije i BiH. Tijekom radnog posjeta delegacija je obišla i Opću bolnicu u Novoj Gradiški gdje su vidjeli novoobnovljene odjele dječje pedijatrije i dijalize sredstvima EU te solarnu elektranu.

Sastanak je nastavljen u Općini Okučani gdje su načelnik Okučana Aca Vidaković i načelnik Općine Gornji Boģićevci Pavo Klarić govorili o trenutnoj situaciji na području općine kao i mogućoj suradnji, te ih upoznali s postojećim projektima.

TEKST: S. T.                    FOTO: BPŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn