BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA – Rezultati izbora za općinske načelnike-bez većih iznenađenja i promjene

Datum objave: 22. 5. 2017. | Kategorija: Društvo

bpž1

SLAVONSKI BROD – Birači odlučili u prvom krugu: HDZ-u pet Općina, HSS-u 3, HSLS-u-1, što je sa Starim Petrovim Selom, znat će se u drugom krugu. Uz župana Danijela Marušića i gradonačelnika grada Nova Gradiška koji su uvjerljivu izbornu pobjedu ostvarili već u prvom krugu, povjerenje za još jedan četverogodišnji mandat, birači novogradiškog dijela Brodsko posavske županije, poklonili su i najvećem broju dosadašnjih načelnika.

Odnos snaga i pozicije na lokalnoj političkoj sceni novogradiškog dijela Brodsko posavske županije neće se mijenjati naredne četiri godine. Odlučili su tako birači 10 novogradiških općina, poklanjajući s dovoljnim brojem glasova već u prvom krugu, povjerenje dosadašnjim načelnicima.

Napeto će biti, tek u Starom Petrovom Selu gdje će se prvi čovjek Općine, na iznenađenje mnogih, tražiti u drugom krugu, između aktualnog dugogodišnjeg načelnika, HSS-ovog Željka Kočijaševića i HDZ-ovog Nikole Denisa koji je u prvom krugu osvojio 48,85 posto glasova. Dugogodišnji načelnik Davora, HDZ-ovac Đuro Anđelković bit će na čelu Općine i naredne četiri godine zahvaljujući glasovima čak 52,77 birača.

Povjerenje za još jedan mandat birači su poklonili i Zvonimiru Karliku, dugogodišnjem HSS-ovom načelniku Općine Dragalić izabranom s 59,71 posto, HDZ-ovom Aci Vidakoviću, prvom čovjeku Okučana ,sa 63,94 posto, Zlatku Agi, koji je u utrci za čelnog čovjeka Općine sa 64,92 posto pobijedio HDZ-ovu Gordanu Marosavljević i izborio još jedan mandat, Nikoli Šmitu, mladom i uspješnom HSS-ovom načelniku Nove Kapele, HDZ-ovom Velimiru Paušiću načelniku Općine Stara Gradiška, HDZ-ovom Pavi Klariću, načelniku Gornjih Bogićevaca, te Igoru Jurišiću, dugogodišnjem HSS-ovom načelniku Općine Vrbje. Većih iznenađenja nije bilo ni u Cerniku gdje se za prvu funkciju u Općini, nakon što je u zasluženu mirovinu otišao Nikola Jugović, jedan od najdugovječnijih novogradiških načelnika, kandidirao tek jedan kandidat, HDZ-ov Vitomir Žakić i osvojio 94,46 posto glasova.

TEKST: S.T.      FOTO: Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn