BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA: Razvoj zdravstvene usluge usmjerene pacijentu

Datum objave: 14. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – S ciljem kontinuiranog podizanja standarda, Brodsko-posavska županija kao osnivač i partneri, Dom zdravlja Slavonski Brod i Dom zdravlja „dr. Andrija Štampar“ iz Nove Gradiške provode projekt “Razvoj zdravstvene usluge usmjerene pacijentu” vrijedan gotovo 12 milijun a kuna.

Promišljajući kontinuirano o podizanju standarda usluga, infrastrukturnim poboljšanjima i dostupnosti, Brodsko posavska županija i partneri- Dom zdravlja Slavonski Brod i Dom zdravlja „dr. Andrija Štampar“ iz Nove Gradiške od 11.lipnja 2018. do 11.prosinca 2020. godine provode projekt “Razvoj zdravstvene usluge usmjerene pacijentu”.

Riječ je o EU projektu financiranom temeljem provedenog javnog poziva “Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini”, pri čemu 85 posto sredstva dolazi iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija 2014.-2020.

Projekt ukupne vrijednosti 11.843.801,88 kuna ( iznos bespovratnih sredstava je 10.067.231,58 kuna) obuhvaća infrastrukturne radove na izgradnji novog krila zgrade u Domu zdravlja Slavonski Brod, manje infrastrukturne radove u Domu zdravlja Nova Gradiška te nabavu medicinske opreme, kako za domove zdravlja, tako i za koncesionare u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a njegov krajnji cilj je unapređenje infrastrukture putem obnove novih zgrada i obnova domova zdravlja u Okučanima, Davoru i Starom Petrovom Selu, čime se, uz podizanje standarda usluge u zdravstvu, planira i smanjiti broj uputnica za specijalističke preglede. Projekt je pripremao Centar za razvoj Brodsko-posavske županije čiji stručnjaci trenutno pružaju tehničku pomoć u njegovoj provedbi.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO:dzsb.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn