BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA: Premijer Plenković obišao novu zgradu Pedijatrije pri Domu zdravlja u Slavonskom Brodu

Datum objave: 02. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Premijer Andrej Plenković u pratnji ministara Tome Medveda, Maria Banožića i Nataše Tramišćak te državnog tajnika Dragana Jelića posjetio je danas Brodsko-posavsku županiju gdje je zajedno sa ravnateljicom Doma zdravlja Lidijom Grčić, županom Danijelom Marušićem i predsjednikom Županijske skupštine Perom Ćosićem obišao novoizgrađenu zgradu Pedijatrije pri Domu zdravlja u Slavonskom Brodu.

Cijeli projekt dogradnje objekta ostvaren je zajedničkim zalaganjem Brodsko-posavske županije i Doma zdravlja u Slavonskom Brodu uz korištenje europskih sredstava. Nova zgrada Pedijatrije vrijedna je 11.850.101,88 kuna , od čega je 10.067.231,58 kuna osigurano iz Projekta „Razvoj zdravstvene usluge usmjerene pacijentu” Europskog fonda za regionalni razvoj. Sredstva u iznosu od 1.776.570,30 kuna osigurana su iz Proračuna Brodsko-posavske županije.

U novoj zgradi Pedijatrije smješteni su novoopremljeni prostorni kapaciteti sa nekoliko ambulanti opremljenih medicinskim namještajem i stolnim računalima, medicinskim napravama i proizvodima. Novi objekt omogućuje direktnu horizontalnu vezu na postojeći glavni ulaz, a sadrži i dva neovisna ulaza za bolesnu i zdravu djecu kao i odvojen prostor čekaonice za bolesnu djecu te za one koji dolaze na cijepljenje ili redovan pregled. Zahvaljući novoj infrastrukturi pacijentima će biti dostupan i širi spektar različitih pregleda poput ultrazvuka abdomena i krioterapije, ultrazvuka kukova i dr., za koje više neće morati dugo čekati. Prema riječima ravnateljice Lidije Grčić, obavljanje ovih pregleda će dodatno rasteretiti bolnički sustav i značiti veliki napredak u pružanju primarne zdravstvene zaštite najmlađim pacijentima.

IZVOR: BPŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn