BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA – Predstavnici Veleposlanstva SAD-a u Brodsko posavskoj županiji

Datum objave: 07. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – „Meet us“ naziv je nedavno pokrenute inicijative Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država čiji je cilj, kroz suradnju grupe stručnjaka za svaku pojedinu županiju, s lokalnim predstavnicima svih sektora društva, ojačati i zadržati dobre odnose, upoznati se s lokalnim potrebama i pronaći načine za suradnju. Tim povodom predstavnici Veleposlanstva posjetili su Brodsko posavsku županiju i sastali se sa zamjenikom župana Damirom Mirkovićem.

Dijana Matijaš-Vengar, Besim Halilović, Radovan Alaupović i Tina Mašić, predstavnici Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, u okviru jedinstvene inicijative „Meet us“ posjetili su Brodsko posavsku županiju i tom se prilikom sastali sa zamjenikom župana Damirom Mirkovićem. Riječ je o „projektu“ čiji je cilj predstaviti djelatnike Veleposlanstva, upoznati ih s lokalnim potrebama i pronaći načine za suradnju.

Nedavno pokrenuta inicijativa s grupom bi stručnjaka oformljenom za svaku pojedinu županiju, radila na proširenju i jačanju djelovanja Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj, ojačavajući i istovremeno zadržavajući dobre odnose s ključnim sudionicima u javnoj upravi, gospodarstvu, obrazovanju i civilnom društvu.

Radni sastanak s predstavnicima Veleposlanstva, zamjenik župana Damir Mirković iskoristio je za predstavljanje najvažnijih aktualnih i planiranih projekata, s posebnim osvrtom i naglaskom na ulaganja u području obrazovanja i gospodarstva, kao dva strateški važna razvojna područja. Ovo je tek prvi u nizu planiranih posjeta predstavnika američkog veleposlanstva i to ne samo Slavonskom Brodu, nego i ostalim dijelovima Brodsko posavske županije.

TEKST: S. T.      FOTO: BPŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn