BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA: Potpisani ugovori o stipendiranju studenata po načelu deficitarnosti i darovitosti

Datum objave: 02. 5. 2023. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Ugovori o stipendiranju studenata s područja Brodsko-posavske županije po načelu deficitarnosti i darovitosti, koji su to pravo ostvarili temeljem Javnog natječaja potpisani su u Velikoj vijećnici županijske uprave u nazočnosti župana Danijela Marušića. Ukupno je potpisno 16 ugovora – 12 za studente deficitarnih zanimanja i 4 ugovora za darovite studente za što je ove godine u proračunu osigurano 145 tisuća eura.

Nastavljajući s kontinuiranim ulaganjem u mlade i obrazovanje, računajući, dugoročno, na njihov povratak ali i ostanak, u Velikoj vijećnici županijske uprave, u nazočnosti župana Danijela Marušića, potpisani su ugovori o stipendiranju studenata s područja Brodsko posavske županije po načelu deficitarnosti i darovitosti, koji su to pravo ostvarili temeljem Javnog natječaja. Ukupno je potpisno 16 ugovora – 12 za studente deficitarnih zanimanja i 4 ugovora za darovite studente, za što je ove godine u proračunu osigurano nešto više sredstava, odnosno 145 tisuća eura.

Mjesečna stipendija za studente koji imaju mjesto prebivališta u mjestu studiranja iznosi od 105 eura, dok za one koji studiraju izvan mjesta prebivališta stipendija sada iznosi 150 eura. Sa studentima koji su već ranije potpisali ugovore o stipendiranju prema starom modelu, potpisani su aneksi ugovora za iznose prema novom modelu provedenog Javnog natječaja.

Čestitajući studentima i njihovim roditeljima na ostvarenom pravu na stipednije, župan Marušić je naglasio kako Brodsko-posavska županija stipendira i studente medicine kojih je ove godine 35, za što su također osigurana sredstva u Proračunu, te dodao kako vjeruje da će dodijeljena sredstva, itekako dobro doći studentima, ali i kako se nada da će se njihov iznos tijekom vremena i povećati. Uz želju da što lakše i brže završe svoje studiranje, župan Marušić podsjetio je kako ne treba zaboraviti da je riječ o najljepšem dijelu života mladih kojima Brodsko-posavska županija nastoji pomoći i sufinanciranjem troškova prijevoza željeznicom s HŽ Putničkim prometom, sve s namjerom da se vrate i ostanu živjeti i raditi u Brodsko-posavskoj županiji.

TEKST: S. Tarbuk                FOTO: BPŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn