BRODSKO – POSAVSKA ŽUPANIJA: Održana 9. sjednica Županijske skupštine, posljednja prije ljetne stanke

Datum objave: 12. 7. 2022. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Uz uobičajeno sadržajan aktualan sat, predviđenim dnevnim redom sjednice vijećnici su raspravili Kodeks ponašanja članova Županijske skupštine, većinom glasova prihvatili izvješće o ostvarenju županijskog proračuna za 2021. godinu koji je imao dva rebalansa, kao i izvješća o gospodarenju zajedničkim lovištima i stanju kvalitete zraka u prošloj godini.

Prije nego li odu na zasluženi ljetni odmor, županijski su se vijećnici sastali na redovitoj 9.sjednici Skupštine Brodsko posavske županije. Iako je trajao nešto kraće od regularnih 60 minuta, aktualni sat 9.sjednice Skupštine Brodsko posavske županije, posljednje prije ljetne stanke, donio je niz tema vezanih uz svakodnevni rad i funkcioniranje Županije i njenih službi.

Obrana poljoprivrednih usjeva od tuče, bukobrani na autocesti, asfaltiranje pojedinih županijskih cesta -samo su neka od vijećničkih pitanja upućenih tijekom aktualca. Pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Burazović odgovorio je kako je za problematiku protugradne obrane odgovoran DHMZ, pročelnik Jarić kako će u vezi postavljanja bukobrana, zatražiti očitovanje Hrvatskih autocesta. Ravnateljica Županijske uprave za ceste Olivera Maglić , po pitanju asfaltiranja županijske ceste Lovčić-Bučje, izvijestila kako je natječaj za izvođača radova raspisan te da će se uskoro znati rezultati.

U nastavku sjednice županijski su vijećnici predloženim dnevnim redom raspravili Kodeks ponašanja članova Županijske skupštine Brodsko-posavske županije, većinom glasova prihvatili izvješće o ostvarenju županijskog proračuna za 2021. godinu koji je imao dva rebalansa, te raspravili izvješća o gospodarenju zajedničkim lovištima i stanju kvalitete zraka u prošloj godini.

TEKST: S. T           FOTO:bpz.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn