BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA – Održana 31. sjednica Županijske skupštine

Datum objave: 23. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Pod predsjedanjem Pere Ćosića, u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama, i dalje na alternativnoj lokaciji, vijećnici Županijske skupštine Brodsko posavske županije održali su jednu od posljednjih sjednica u aktualnom sazivu.

Vijećnici Županijske skupštine Brodsko posavske županije održali su danas pod predsjedanjem Pere Ćosića, jednu od posljednjih sjednica u aktualnom sazivu, u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama i dalje na alterantivnoj lokaciji. Nakon usvajanja Dnevnog reda uslijedio je uobičajeni Aktualni sat koji je, kao i uvijek, donio niz pitanja iz djelokruga rada Brodsko-posavske županije.

Vijećnike su, između ostaloga, zanimali dokumenti za prijavu službenika u mirovinski sustav, obavljanje poslova službenika, osnovici po kojoj se zaposlenicima izračunavaju plaće za veljaču i ožujak, kao i po kojim su odlukama i kriterijima dodjeljena vatrogasna vozila, za DVD Okučani, Bebrina i Brodski Stupnik, dokle se stiglo s realizacijom ceste Slavonski Brod – Gornja vrba, te tko je odgovoran za propuste pri sanaciji Bolnice.Tijekom aktualca postavilo se i pitanje broja migranata koji su prošli kroz županiju, nabavke i distribucije cjepiva protiv covid-19, ukupnog iznosa povučenih europskih sredstava, broja neiskorištenih reagensa za testiranje na covid-19, a vijećnike je zanimalo i u kojoj je fazi projekt “Brod 2” , kao i temeljem kojih kriterija će se organizirati školska natjecanja.

Prvi čovjek Županije, župan Danijel Marušić predstavio je Izvješće o radu za razdoblje srpanj -prosinac 2020., kojim su obuhvaćeni važniji projekti, mjere i aktivnosti u drugom dijelu protekle godine, kao i sve relevantne informacije pripremljene u nadležnim upravnim tijelima i službama županije, nakon čega je dokument usvojen s 25 glasova za i 9 protiv. U nastavku sjednice županijski su vijećnici usvojili Prijedlog Programa potpora male vrijednosti u poljoprivredi za naredno sedmogodišnje razdoblje, Prometni Master plan funkcionalne regije Istočna Hrvatska, Prijedlog Odluke o dodjeli županijskih javnih priznanja, kao i niz izvješća o radu i financijskom poslovanju kulturnih, socijalnih, sportskih ustanova i institucija. Na dnevnom redu 31. sjednice našlo se i Izvješće o izvršenju Programa rada s financijskim izvješćem Turističke zajednice Brodsko-posavske županije, Centra za razvoj , Županijske uprave za ceste, te Regionalnog centra za gospodarenje otpadom „Šagulje“ d.o.o. za 2020. godinu.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO: bpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn