BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA – Održana 15. sjednica Županijske skupštine

Datum objave: 12. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – 15.puta u aktualnom sazivu i najvjerojatnije posljednji prije godišnjih odmora, pod predsjedanjem Pere Ćosića, zasjedali su vijećnici skupštine Brodsko posavske županije.

Samo tri tjedna nakon prethodne, vijećnici Skupštine Brodsko posavske županije u aktualnom sazivu, sastali su se, pod predsjedanjem Pere Ćosića, 15. i najvjerojatnije, posljednji put prije zasluženih godišnjih odmora. Njih 37 od ukupno 42-oje raspravljalo je i usvojilo 24 točke predloženog dnevnog reda.

Aktualni sat, za koji se prijavilo četrnaest vijećnika, počeo je na neuobičajen način- emotivnim obraćanjem HDZ-ove Marije Jugović, zaposlenice Centra za socijalnu skrb, koja se osvrnula na tragičan događaj u Đakovu. „Socijalni radnici su obrazovane osobe koje rade svoj posao časno i odgovorno i koje su, rradi svih socijalno ugroženih skupina s kojima svakodnevno rade, spremni prihvatiti i kritiku. Centri za socijalnu skrb su samo jedan dio sustava segmenta socijalne skrbi i društva i ovim putem pozivam poslodavca za kojeg radimo da poboljša uvjete i preuzme dio odgovornosti za ono što se događa u društvu te dda ne dopusti da Centri za socijalnu skrb budu jedini nositelji svih društvenih problema i konstantno izloženi javnom linču. Tražimo da se djelatnicima socijalne skrbi prizna statis službene osobe kojeg još uvijek nemamo. Neka ovo vijećničko obraćanje bude apel prema svim nadležnim tijelima, ministarstvu i medijima, da zaštite struku i djelatnika koji svakodnevno biva izlože i radi s najosjetljivijim skupinama, jer jedan je život ugašen i to nije prvi puta. Pozivam, stoga sve nadležne i saborske zastupnike da empatiju i humanost usmjerimo jedni prema drugima, zajedno reagiramo na nasilje i nepravdu i apeliramo na Ministarstvi da poduzmu ono na što ih njihova pozicija obvezuje kako se ovakav slučaj više nikada ne bi ponovio.“, zaključila je Marija Jugović.

Minutom šutnje, na koju je, potom, pozvao predsjednik Skupštine, Pero Ćosić, županijski su vijećnici iskazali poštovanje prema tragično stradaloj socijalnoj radnici. U nastavku sjednice vijećnici su usvojili Izvješća o radu i financijskom poslovanju zdravstvenih ustanova u Brodsko posavskoj županiji-Opće bolnice „Josip Benčević“ Slavonski Brod, Opće bolnice Nova Gradiška, Domovima zdravlja-Slavonski Brod i Dr.Andrija Štampar, Nova Gradiška, Zavoda za hitnu medicinu i Javno zdravstvo, Zdravstvene ustanove ljekarna Slavonski Brod, Doma za starije i nemoćne te županijskog Crvenog križa. Na dnevnom su se redu našla i izvješća o radu i financijskom poslovanju ustanova u kulturi, Zajednice sportskih udruga i saveza, gospodarenju zajedničkim lovištima, stanju u poljoprivredi kao i informacija o dodijeljenim stipendijama. Uz prijedlog odluke o županijskim porezima i davanje suglasnosti na statut Doma zdravlja Slavonski Brod kojim se djelatnost proširuje na dentalnu tehniku, vijećnici su usvojili i Prijedlog Odluke o pokretanju postupka izrade Plana razvoja Brodsko posavske županije za razdoblje od 2012. do 2027.godine.

TEKST: S. T.      FOTO: bpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn