BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA – Održana 12. sjednica Županijske skupštine

Datum objave: 11. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Vijećnici Županijske skupštine Brodsko posavske županije u novi su tjedan ušli radno. Održana je 12.sjednica Županijske skupštine s čak 25 točaka dnevnog reda, uključujući i posebno važno Izvješće o radu župana za razdoblje od srpnja do prosinca 2018. godine.

Usvajanjem Zapisnika o radu prošle i Dnevnog reda aktualne, Županijski su vijećnici u novi tjedan ušli radno- 12.sjednicom Županijske skupštine Brodsko posavske županije pod predsjedanjem Pere Ćosića. Predviđenim opsežnim dnevnim redom sjednice od čak 25 točaka, skupštinski vijećnici, između ostaloga, raspravljali su o utvrđenim štetama od elementarnih nepogoda, izvješću o izvršenju plana upravljanja vodama, prijedlogu odluke o kriterijima, mjerilima i načinu financiranja županijskih centara za socijalnu, provedbi zakona o zdravstvenoj zaštiti, prijedlogu odluke o davanju suglasnosti za nabavu medicinske opreme za Opću bolnicu „Dr.Josip Benčević“ Slavonski Brod i Opću bolnicu Nova Gradiška, kao i prijedlogu odluke o dodjeli županijskih priznanja, koja bi najzaslužnijim pojedincima trebala biti uručena u mjesecu travnju u prigodi Dana Županije Brodsko posavske, a koja bi, u obliku Povelje zahvalnosti, na prijedlog vijećnika Dubravka Galovića, trebala biti dodijeljena Ivici Oliću i Mariu Mandžukiću.

Uz uobičajeno dinamičan i informativan aktualni sat, sjednicom je dominiralo i Izvješće o radu Župana za razdbolje od srpnja do prosinca 2018.godine. Iz „dokumenta“ napisanog na 44 stranice, čelni čovjek Brodsko posavske županije, župan Danijel Marušić, u usmenom obraćanju kolegama vijećnicima, izdvojio je nekolicinu najznačajnijih prošlogodišnjih projekata, prije svega onih europskih, milijunske vrijednosti, koji su i obilježili prethodnu godinu. Na prvom mjestu, riječ je o nizu projekata čiji je cilj dobrobit pacijenata i podizanje kvalitete zdravstvene usluge na području Županije, poput projekta obnove slavonskobrodske bolnic, nabave suvremene medicinske opreme i projekta primarne zdravstvene zaštite. Tu je i čitav niz projekata energetske obnove vrijednih 33 milijuna kuna, zahvaljujući kojima je tijekom 2018.godine 10 osnovnih škola, od Slavonskog Šamca do Nove Gradiške, dobilo novo štedljivo i učinkovito „ruho“, mega projekt navodnjavanja težak 45 milijuna kuna, od kojeg će, uz Orubicu, profitirati i brojna druga mjesta u Posavini, obnova savskog nasipa, kao i jamstvo Vlade za izgradnju infrastrukture Luke Brod, vrijedno 130 milijuna kuna.

TEKST:S.T.  FOTO:bpz.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn