BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA: Obilježena 28. obljetnica “najkrvavijeg dana” Domovinskog rata u Slavonskom Brodu

Datum objave: 03. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Kao najkrvaviji i najžalosniji dan Domovinskog rata u Brodsko-posavskoj županiji pamtit će se 3 svibnja, kada je prije 28 godina u Kuhačevoj ulici blizu područne škole „Hugo Badalić” u Slavonskom Brodu  od neprijateljske bombe život izgubilo 16 osoba, a od toga čak šestero djece, dok je 60 osoba ranjeno.

Utihnuli su zauvijek toga dana glasovi onih najnevinijih – djece od koje je najmlađe imalo tek 20 mjeseci, Od 402 djece koje je svoje živote izgubilo tijekom Domovinskog rata čak 28 smrtno je stradalo upravo na području Slavonskog Broda. Često sa tugom u srcima govorimo kako je djetinjstvo zauvijek prekinuto cijelom jednom razredu djece.

Svečano i dostojanstveno, u skladu s protuepidemiološkim mjerama, tužnu obljetnicu obilježili su polaganjem vijenaca kod spomenika „Djevojčica” ispred Osnovne škole”Hugo Badalić” u Slavonskom Brodu te ispred spomenika “Prekinuto djetinjstvo” u Ulici Petra Preradovića zamjenik župana Damir Mirković i privremeni pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Brodsko-posavske županije Branko Sabo.

IZVOR: bpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn