BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA – Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Datum objave: 05. 8. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – U prigodi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana Hrvatskih branitelja danas su položeni vijenci na Gradskom groblju i kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu gdje su pročitana imena svih 399 poginulih branitelja s područja Brodsko-posavske županije.

Obilježavajući 5. kolovoza Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, prisjećamo se povjesnog datuma iz 1995. godine kada su u sklopu vojno-redarstvene akcije “Oluja” Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja Republike Hrvatske pod nadzorom pobunjenih Srba.

Prisjećajući se ovog datuma, s posebnim pijetetom u Slavonskom Bordu prisjetili su se i svih palih hrvatskih sinova koji su svoje živote položili na oltar Domovine. Tim povodom, na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu kod Središnjeg križa položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Vijenci su položeni i kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu gdje su pročitana imena svih 399 poginulih branitelja s područja Brodsko-posavske županije.

Vijence su položili roditelji i obitelji poginulih hrvatskih branitelja, zamjenik župana Damir Mirković, pomoćnik ministra Dragan Jelić i privremeni pročelnik Branko Sabo u ime Brodsko-posavske županije, izaslanstvo Grada Slavonskog Broda, izaslanstvo PU Brodsko-posavske na čelu s načelnikom Antunom Valićem, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici političkih stranaka. Nakon svečanosti polaganja vijenaca u župi Gospe Brze Pomoći služena je sveta misa za Domovinu.

IZVOR:bpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn