BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA: Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Datum objave: 16. 9. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije obilježen je danas svečanostima u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški. Ovaj dan obilježava se u spomen na 16 rujna 1991. godine kada je  brodska vojarna stavljena pod nadzor hrvatske vojske.

Tako su danas, kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na velike žrtve hrvatskih branitelja i svih onih palih hrvatskih ratnika koji su časno branili našu domovinu Republiku Hrvatsku. Vijence su položili roditelji i članovi obitelji poginulih branitelja, županDanijel Marušić i njegovi zamjenici Stjepan Bošnjaković i Damir Mirković u ime Brodsko-posavske županije, predstavnici Grada Slavonskog Broda, PU Brodsko-posavske te članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata i političkih stranaka.

Istog dana, u sklopu obilježavanja, Dana hrvatskih branitelja , a u organizaciji udruge veterana 3. gardijske brigade ” Kune ” ogranak Nova Gradiška i uz pokroviteljstvo općine Stara Gradiška održana je svečanost polaganja vijenaca kod spomenika hrvatskim braniteljima u Staroj Gradišci uz kratko prisjećanje na 16. rujna 1991. godine, Vijenac je u ime Brodsko-posavske županije položio župan Danijel Marušić u pratnji načelnika Općine.

Povodom ovogodišnjeg obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije, župan Danijel Marušić je rekao:”Svim braniteljima Brodsko-posavske županije čestitam njihov dan koji trebamo obilježiti bez obzira na posebne epidemiološke mjere. Oni su dali veliki doprinos oslobađanju naše domovine. Ovaj simboličan datum, dan oslobađanja vojarne, koji je uzet za Dan brodskoposavskih branitelja je itekako značajan. Ljudi se prisjećaju tih vremena, a mlađe generacije uče koliko smo teško dobili današnju Hrvatsku te da zbog toga još više moramo cijeniti sve što su branitelji napravili,” kazao je župan Marušić.

IZVOR: BPZ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn