BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA – Kvalitetnije i brže sjednice uz novi digitalizirani sustav

Datum objave: 26. 9. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Uz novi, digitalizirani sustav primjeren vremenu, koji će omogućiti lakši i brži rad, ali i donijeti značajne uštede, brodsko posavski su vijećnici, pod predsjedanjem Pere Ćosića, održali 16./ e-sjednicu Županijske skupštine.

Opsežni materijali kakve su na kućne adrese godinama primali županijski vijećnici, otišli su u povijest. Sukladno vremenu, s ciljem lakšeg i bržeg rada, te, prije svega racionalizacije troškova, rad sjednica Županijske skupštine Brodsko posavske županije od sada će se odvijati u e-obliku. S novim, digitaliziranim sustavom vijećnici su upoznati na 16. sjednici aktualnim satom.

U dijelu rezerviranom za vijećnička pitanja županu i njegovim suradnicima, raspravljalo se o stanju u brodskoj Općoj bolnici, nedostatku liječnika, osnivanju Sveučilišta, poticajima poljoprivrednicima, demografskim mjerama, isporučitelju vode obzirom na prijedlog uredbe o spajanju vodovoda Zapadne Slavonije s brodskim Vodovodom, energetskoj obnovi škola, broju prvašića. Pred županijskim se vijećnicima našlo i polugodišnje Izvješće o radu Župana, Analiza poslovanja gospodarstva Brodsko-posavske županije u 2018. s dostupnim pokazateljima za aktualnu godinu, kao i Prijedlog odluke o proširenju djelatnosti Opće bolnice Nova Gradiška, te Informacija o provedbi Nacionalne strategije i Akcijskog plana suzbijanja zlouporabe droga za 2018. godinu na području Brodsko-posavske županije.

TEKST: S. T.    FOTO: bpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn