BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA – Godina bez obilježavanja Dana županije

Datum objave: 11. 4. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Iako se jedinice lokalne i regionalne samouprave, svaka na svoj način, nastoje boriti s pandemijom koja je zahvatila svijet, posljedice koronavirusa polako postaju sve vidljivije. Razlog je to zbog kojeg Dan Brodsko posavske županije, 15. travnja, ove godine neće biti obilježen na tradicionalan način. S odlukom su, na redovnoj tiskovnoj konferenciji Stožera CZ BPŽ, upoznali župan Danijel Marušić i predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić

Tijekom posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih od virusa COVID-19. Do sada je zabilježeno ukupno 19 pozitivnih slučajeva, od čega je njih 18 aktivnih, a jedna je osoba ranije preminula. U karanteni su do sada bile ukupno smještene 23 osobe u samoizolaciju, 10 ih je napustilo karantenu po isteku 14 dana, a njih13, kao i dodatnih 6 vozača kamiona, još uvijek su u karanteni . Županijski Stožer civilne zaštite i nadalje poziva sve građane da poštuju mjere i preporuke nacionalnog Stožera, prije svega one o potrebi fizičkog distanciranja, zabrane okupljanja na javnim površinama i izbjegavanja privatnih okupljanja u većem broju. Redovna tiskovna konferencija bila je i prigoda da prvi čovjek županije svim stanovnicima čestita najveći kršćanski blagdan, uz želju da ostanu zdravi i provedu ga u najužem krugu obitelji.

Obzirom kako se bliži i 15.travnja, Dan Brodsko posavske županije koji ove godine neće biti obilježen na tradicionalan način, javnosti se obratio i predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić, zahvalivši svim vijećnicima na suradnji, čestitajući istovremeno dobitnicima županijskih nagrada i priznanja, koja će, kako je rekao, biti uručena kada to prilike dozvole na posebnoj svečanosti. Presdjednik Županijske skupštine obraćanje javnosti iskoristio je i za javnu zahvalu svim institucijama sustava, žurnim službama, medijima, zdravstvenim djelatnicima, kao i građanima koji poštuju propisane mjere, na disciplini i solidarnosti u suzbijanju pandemije.

TEKST: S. T.      FOTO:BrodskoPosavskaZupanija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn