BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA: Dodijeljena županijska priznanja i nagrade

Datum objave: 21. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Poštujući važeće epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite RH, Brodsko-posavska županija odgodila je uobičajenu proslavu Dana županije u travnju te u prosincu upriličila skromnu, ali dostojanstvenu svečanost uručivanja godišnjih županijskih nagrada i priznanja.

Nepovoljna epidemiološka situacija i pandemija bolesti COVID-19 u cijelom svijetu pa tako i kod uzrokovale su odgode i nemogućnost održavanja brojnih društvenih događanja i proslava. Slijedom gore navedenog i poštujući važeće epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite RH, Brodsko-posavska županija odgodila je uobičajenu proslavu Dana županije u travnju te u prosincu upriličila skromnu, ali dostojanstvenu svečanost uručivanja godišnjih županijskih nagrada i priznanja.
Tako su danas u Velikoj vijećnici županijske uprave dodijeljena priznanja i nagrade dobitnicima u 2020. godini. Nagrade i priznanja dobitnicima su uručili župan Danijel Marušić i predsjednik Županijske skupštine Brodsko-posavske županije Pero Ćosić.

Plaketa Brodsko-posavske županije u 2020. godini dodijeljena je:
1. Aminolabs Atlanticu d.o.o. iz Nove Gradiške , za razvoj i proizvodnju inovativnih koncepata u području dodataka prehrani za sportaše i ostvarene pozitivne financijske rezultate.
2. Decospan Mato Furnir d.o.o. iz Oprisavaca, za uspješno poslovanje i ostvarene poslovne rezultate u proizvodnji furnira i ostalih ploča od drva, za ulaganja u proširenje i modernizaciju proizvodnih kapaciteta, te ostvarene rezultate koji pozitivno utječu na ukupan gospodarski razvitak Brodsko-posavske županije.
3. Poljoprivrednom obrtu „Domi”, Brđani, za izniman doprinos u proizvodnji rajčice u hidroponskom uzgoju i promicanju Brodsko-posavske županije kroz plasman proizvoda na tržište.
4. Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Stjepana Kneževića, Gundinci, za postignute rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji i tovu svinja te promicanju razvoja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.
5. Šprajc THD d.o.o.Slavonski Brod, za postignute rezultate u građevinskoj djelatnosti, proširenju poslovanja na opremanju objekata , uspješno financijsko poslovanje te kontinuirano povećanje broja zaposlenih

Kovanica od zlata dodjeljuje se fizičkim osobama za izuzetne uspjehe u svome polju rada i djelovanja, ove godine dodjeljena je:
1. dr.sc.Carol Philips Poe, profesorici, za izuzetno zalaganje na uspostavljanju stručne i znanstvene suradnje između Sveučilišta u Georgiji, u Sjedinjenim Američkim Državama i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, posebno u dijelu koji se odnosi na usvajanje novih znanja i tehnologija, odnosno razmjeni iskustava u području javnog zdravstva i zdravstvene zaštite pučanstva.
2. Zdenki Meter, dr.med. iz Slavonskog Broda, za osobite rezultate u organizaciji i liječenju te pružanju zdravstvene zaštite, odnosno socijalne skrbi građanima
3. Renatu Mariću, vl. obrta Marun prijevoz, građevinarstvo i usluge, Slav.Brod, za uspješne poslovne rezultate u poslovanju te kontinuirano poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva u Brodsko-posavskoj županiji.
4. mr.spec.Ljiljani Plavotić, socijalnoj pedagoginji iz Slav.Broda, za osobite uspjehe u odgojno-obrazovnom radu s djecom s teškoćama u razvoju.
5. Boži Jankoviću, vlasniku obrta Mlin i pekarnice Janković iz Brodskog Stupnika, za osobite uspjehe u poticanju razvoja malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva, a osobito pekarske djelatnosti. P
6. Robertu Matoku, natporučniku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz Slav.Broda, za postignute uspjehe i rezultate 19. naraštaja vojnih pilota, a posebno za primjenu stečenih znanja i iskustava području ratnog zrakoplovstva.
7. Željku Renku, voditelju i treneru škole nogometa Batrina, za izniman doprinos u razvoju sporta, osobito nogometa na području Brodsko-posavske županije.
8. Ivanu Podobniku, dragovoljcu Domovinskog rata i pedesetpostotonom hrvatskom ratnom vojnom invalidu za sudjelovanje i doprinos u obrani Brodsko-posavske županije te rješavanju problema kako hrvatskih branitelja tako i članova njihovih obitelji.
9. Branku Cindriću, predsjedniku Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, za sudjelovanje u Domovinskom ratu te aktivnom sudjelovanju u radu udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te za nesebičan rad i skrbi o braniteljskoj populaciji.
10. Luki Gariću, tajniku 101. bosansko-brodske brigade iz Slavonskog Broda, za sudjelovanje u Domovinskom ratu i promoviranju vrijednosti Domovinskog rata te ostvarivanje prava ranjenih pripadnika Hrvatske vojske.
Na kraju današnje svečanosti riječi zahvale u ime svih dobitnika uputila je dr.sc.Carol Philips Poe putem videolinka.

IZVOR: bpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn