BRODSKO POSAVSKA ŽUPANIJA: COVID STANJE – Broj novooboljelih raste

Datum objave: 31. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Sve lošijoj javno-zdravstvenoj slici na nacionalnoj razini, posljednjih se dana pridružila i Brodsko posavska županija. Podaci pokazuju kako je ukupan broj zaraženih od početka epidemije premašio 15 tisuća i trenutno iznosi 15.176. U istom su periodu umrle 264 osobe. Brojke Nastavnog zavoda za javno zdravstvo kažu kako je u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno 123 novih slučajeva zaraze, na sreću, bez preminulih od posljedica bolesti

Paralelno s ostatkom Hrvatske, 4.epidemiološki val “zahvatio” je i Brodsko posavsku županiju o čemu snažno govori i brojka od 15.176 koliko je, od početka pojave COVID 19 virusa ukupno zaraženih pacijenata. Istovremenbo, od početka epidemije umrle su 264 osobe. Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata na području županije zabilježeno je 123 novih slučaja zaraze, dok, u isto vrijeme, na sreću nema preminulih. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ hospitalizirano je ukupno 30 oboljelih, od kojih su tri na respiratoru. U novogradiškoj Bolnici hospitalizirano je 9 osoba, na respiratoru nema oboljelih. Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije na području županije nalazi 963 osoba.

Zbog sve ozbiljnije situacije, 4.10. s radom je počela i COVID ambulanta na adresi Trg hrvatskog proljeća 3, Slavonski Brod. Uzimanje uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 može se obaviti na slijedeći način. Svaki radni dan i subotom od 7 – 9 h od 4.10.2021. u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije će se uzimati uzorci za PCR analize na SARS-CoV-2 i brzi antigenski testovi (BAT-ovi) za osobe bez simptoma (dijagnostički zahvati, bolničko liječenje, razne vrste pregleda i pretraga…) i za osobe koje trebaju takve analize iz osobnih potreba. Svaki radni dan i subotom od 7 h I 30 min do 9 h i 30 min u COVID ambulanti od 4.10.2021.će se uzimati uzorci za analizu PCR-om osoba koje imaju simptome na COVID 19 (s uputnicom upućeni od izabranog liječnika).

TEKST: S. T.           FOTO: BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn