BOŽIĆNI DOMJENAK U POŽEGI – Tisuću porcija perkelta od soma uz blagdanske čestitke

Datum objave: 24. 12. 2021. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Tisuću porcija perkelta od soma podijeljeno je u požeškoj pješačkoj zoni, u organizaciji Grada Požege, Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i Udruženja obrtnika grada Požege.

Uz predstavnike obrtnika, blagdanski objed dijelili su ispred Grada Požege gradonačelnik dr. sc Željko Glavić i zamjenik Borislav Miličević, a pridružili su im se i požeško-slavonska županica Antonija Jozić sa zamjenikom Ferdinandom Trohom.

“Ovo je osma godina kako u prigodi Božića pripremamo tisuću procija hrane za naše građane, no to je samo jedna u nizu akcija kojima želimo poručiti kako su obrtnici vitalni dio svake zajednice. Unatoč pandemijskoj godini bilježimo rast broja otvorenih obrta te rast zaposlenik,” naglasio je predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk.

“Lijepo je predbožićno vrijeme. Zahvaljujući obrtnicima i njihovom angažmanu, okupili smo se, proveselili i družili. Nadam se da će taj običaj trajati i u sljedećim godinama,” rekao je gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić uputivši dobre želje svim okupljenim građanima. Zahvalu obrtnicima,ali i čestitke građanima uputila je i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

“Zahvaljujem obrtnicima što su organizirali ovo tradicionalno okupljanje na Badnjak, kada se spominjemo Adama i Eve, dan koji je i post i nemrs i dan kada će se naši građani nakon ovoga, upititi svojim kućama gdje će u miru, zajedništvu i ljubavi dočekati rođenje Isisa Krista, blagdan Božića. I ovom prilikom svim našim sugrađanima želimo čestit Božić i svako dobro u novoj godini,” rekla je županica. Mirisna i ukusna hrana nestala je u trenu uz dobro raspoloženje, međusobna čestitanja i optimizam, baš kako i dolikuje blagdanskom ozračju.

TEKST: S. Pok              FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn