BOŽIĆ PO JULIJANSKOM KALENDARU – Božićni prijem Gradskog vijeća srpske nacionalne manjine

Datum objave: 05. 1. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Gradsko vijeće srpske nacionalne manjine Požega, u suradnji s Parohijom požeškom i zamjenikom županice Požeško-slavonske županije Nikolom Ivanovićem, organiziralo je sinoć u restoranu Grgin dol Božićni prijem.

Prisustvovali su mu, među ostalim, vladika pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk, protojerej-stavrofor Đorđe Teodorović, županica Antonija Jozić, gradonačelnik Požege dr.sc.Željko Glavić i konzulica Republike Srbije u Vukovaru Ljudmila Ostojić.

U ime Vijeća srpske nacionale manjine i srpske zajednice Požeško-slavonske županije prisutnima se obradio zamjenik županice Nikola Ivanović.”Ovo je nama jedna velika čast, veliki iskorak da u jednoj zajednici kako i živimo svi zajedno, proslavimo ovaj najradosniji kršćanski praznik Božić. Nadam se da će ovakva okupljanja postati jedna velika tradicija, kako u Požegi tako i u drugim mjestima naše županije,” istakao je Ivanović. Ujedno je svima čestitke za Božić i Novu godinu prenio i u ime potpredsjednika Vlade RH Borisa Miloševića.

Županica Antonija Jozić je kazala kako joj je čast prisustvovati prijemu povodom Božića koji se slavi po julijanskom kalendaru, a prigodnim riječima obratio se i gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić. “Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti vas večeras i biti s vama u ovom predbožićnom ozračju, pogotovo danas kada je zbog svih globalnih ugroza među svima nama puno straha, neizvjesnosti, svi smo pomalo iznenađeni i zatečeni i na neki način nesigurni. Zato ovakva ozračja doprinose jačanju duha i drago mi je da to dijelim večeras sa svima vama,”rekao je gradonačelnik Glavić i svima čestitao Božić.

Nazočne je pozdravio je i novi požeški paroh Nikola Petrović. “Iskreno se i iz sveg srca nadam da je ovo jedan lijepi početak dugog i plodnog druženja, saradnje i da ćemo mi na starim temeljima ponovo sazidati nove građevine koje će nas, daj Bože, nadživjeti i ostati našim potomcima da se diče i ponose našim malim, ali povijesnim uspjesima” rekao je paroh Petrović.

IZVOR: pozega.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn