BLAGDANSKA TRADICIJA U POŽEGI – Tisuću porcija blagdanskog ručka za sugrađane

Datum objave: 19. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Grad Požega, u suradnji s Obrtničkom komorom Požeško – slavonske županije i Udruženjem obrtnika Grada Požege, povodom nadolazećih blagdana organizirao je danas akciju podjele blagdanskog ručka, na kojoj građanima besplatno podijeljeno oko tisuću porcija perkelta od soma i omleta od srijemuša i tartufa.

Dobra tradicija kojom Grad Požega i požeški obrtnici obilježavaju velike blagdane, zaživjela je i u ovo razdoblje pred Uskrs. Svoje sugrađane opet su obradovali ukusnim jelima, a u akciji su, uz predsjednika Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Antu Bilobrka i predsjednika požeškog Udruženja obrtnika Milu Golića, sudjelovali i požeški gradonačelnik Darko Puljašić, njegov zamjenik Ferdinand Troha te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

“Ovo je tradicionalni oblik druženja s našim građanima povodom velikog kršćanskog blagdana Uskrsa koji svake godine upriličimo s našim obrtnicima, lijepa prilika za jedni prema drugima pokažemo poštovanje i ljubav. Jer, smo zajedno možemo pokazati kako ovdje u Požegi, u županiji i Slavoniji ima mjesta za dobar i kvalitetan život, za prosperitetnu budućnost. Posjetio sam i Uskršnji sajam, sve naše izlagače – tu su izvrsni proizvodi provjerene kvalitete, bogatstvo Slavonije kojim se moramo ponositi ali i znati ga cijeniti kako bi gospodarski napredovali,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić koji je ovom prigodom svim sugrađankama i sugrađanima poželio miran i ljubavlju ispunjen blagdan.

“Deveti put, peta godina kako božićne i uskršnje blagdane na ovaj način obilježavamo sa svojim sugrađanima.Pripremili smo oko tisuću porcija kajgane i perkelta, a to je samo jedna u nizu akcija kojima želimo poručiti kako su obrtnici vitalni dio svake zajednice,” rekao je predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn