BLAGDANSKA AKCIJA NA POŽEŠKOJ TRŽNICI – Domaći proizvodi i eko edukacija izvrsna su kombinacija

Datum objave: 18. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Komunalac Požega d.o.o. i ove godine povodom uskrsnih blagdana organizira tradicionalno druženje s građanima u prostoru Gradske tržnice Požega. Građanima su podijeljeni i edukativni letci i brošure, kako bi ih se potaknulo na savjesno gospodarenje otpadom, a upoznati su i s mogućnostima odlaganja otpada na reciklažnom dvorištu.

Na štandu postavljenom u prostoru tržnice, uz domaće svježe pecivo i zdrave napitke, građani su educirani o odvajanju otpada te su im predstavljene mogućnosti odlaganja otpada u reciklažnom dvorištu u Požegi koje će s radom početi u svibnju. Uz stručne djelatnike, građanima su sve novosti vezane uz savjesno odlaganje otpada predstavili i direktor Komunalca Anto Bekić te požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

“Drago nam je družiti se danas s našim sugrađanima i potaknuti ih da i uoči velikog blagdana Uskrsa posjete našu tržnicu jer ovdje je zdrava hrana provjerene kvalitete. Danas je bila prigoda i podsjetiti na skorašnje otvaranje reciklažnog dvorišta gdje ćemo sigurno smjestiti sav otpad za koji građani do sada nisu znali gdje ga odložiti,” rekao je direktor Komunalca Anto Bekić.

“Ovom akcijom promoviramo odvajanje otpada, recikliranje i sve aktivnosti koje ćemo vrlo brzo moći realizirati u našem gradu. Čak 34 različite vrste otpada moći ćemo sigurno zbrinuti potpuno besplatno za sve sugrađane u reciklažnom dvorištu. Stoga, dragi sugrađani doista nema niti jedan razlog za odlaganje otpada bilo gdje osim na zato predviđena mjesta. Sve pohvale direktoru Komunalca i njegovim suradnicima jer su doista taj posao odradili vrhunski,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Komunalac i Grad Požega ove će godine nabaviti i žute spremnike za plastiku koji će biti podijeljeni građanima te još tri specijalizirana vozila za prikupljanje različitog otpada. “Jer, doista se trudimo da u ovom gradu savjesno i odgovorno odvajamo otpad. Imamo prekrasan grad koji smo dobili od naših očeva, sačuvajmo ga zdravog i lijepog za našu djecu,” poručio je gradonačelnik Puljašić dodajući kako će uskoro realizirati i nove ideje vezane uz gradsku tržnicu kako bi pomogli i svim proizvođačima domaće i zdrave hrane da još kvalitetnije prezentiraju i plasiraju svoje proizvode.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn