BLAGDAN SVETE KLARE I DAN OPĆINE – Sve je spremno za najsvečaniji dan u životu općine

Datum objave: 11. 8. 2020. | Kategorija: Društvo

NOVA KAPELA – Iako nešto skromnije i s manje sadržaja, u skladu s epidemiološkim preporukama, mještani Nove Kapele, u srijedu, 12. kolovoza, obilježit će Dan Općine i blagdan zaštitnice Svete Klare

Blagdan zaštitnice, Svete Klare i Dan Općine, mještani Nove Kapele obilježit će u srijedu, 11.kolovoza. Najsvečaniji dan u životu općine ove će godine, u skladu s epidemiološkim preporukama i biti obilježen na ponešto skromniji način i s manje obimnim sadržajima, doznajemo od načelnika Ivana Šmita.

Najtradicionalniji od njih, čuveni novokapelački robni i stočni sajam, na sreću neće izostati i svoje će posjetitelje očekivati već od 7 sati ujutro. Programom obilježavanja za 10 je sati najavljena sveta misa u Župnoj crkvi, polaganje vijenaca ispred Spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata na Mjesnom groblju sat kasnije, a potom i obilazak radova na EU projektu rekonstrukcije Dječjeg vrtića Zvončić.

Središnji sadržaj, svečana sjednica Općinskog vijeća zakazana je za 11.45. Program obilježavanja Dana Općine Nova Kapela završit će u večernjim satima svečanošću “otvorenja rasvjete” na mjesnom nogometnom igralištu i utakmicom između domaćina, ekipe NK Slavonac Nova Kapela i slavonskobrodske Marsonije.

TEKST: S. T.            FOTO: D. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn