BESPOVRATNA SREDSTVA – Osnovnoj školi “Matija Gubec” Cernik 700 tisuća kuna za projekt uređenja pomoćne zgrade

Datum objave: 15. 5. 2020. | Kategorija: Društvo

CERNIK – Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i u ovoj je godini nastavilo poticati razvoj brdsko-planinskih područja. U okviru poziva na nacionalnom je nivou odobren 71 projekt, među kojima je i uređenje pomoćne zgrade Osnovne škole “Matija Gubec” u Cerniku, za što je Brodsko posavskoj županiji kao nositelju i prijavitelju, dodijeljen iznos od 700 tisuća kuna.

Za projekt “Uređenje pomoćne zgrade Osnovne škole “Matija Gubec” Cernik, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je Brodsko posavskoj županiji iznos od 700 tisuća kuna. Riječ je o pozivu čiji je cilj bio potaknuti zainteresirane jedinice lokalne samouprave sa statusom brdsko-planinskih područja, da, kao nositelji pokretanja potrebnih promjena, prijave projekte koji će doprinijeti održivom razvoju svakog pojedinog područja.

Jedan je to od ukupno odobrenih sedamdesetak projekata na nacionalnom nivou, kojim će cernička osnovna škola, jedna od prvih, 2018.godine pomno odabranih za eksperimentalni program kurikularne reforme “Škola za život”, riješiti problem nedostatka adekvatnog prostora za provedbu pedagoških radionica u okviru redovne nastave, školskih i EU projekata, kao i plana kulturne i javne djelatnosti.

S dodijeljenim iznosom, u planu je, na katu pomoćne zgrade, urediti spavaonice, čajnu kuhinju i kupaonicu, te boravak u prizemlju, namijenjen dnevnim aktivnostima sve brojnijih gostiju Osnovne škole “Matija Gubec”, koji u Cernik stižu iz zemalja EU i drugih županija Republike Hrvatske, u okviru projekata u kojima su se domaćini već više puta, itekako potvrdili. Vrijednost projekta iznosi 950.500 tisuća kuna , a iznos odobren za sufinanciranje je 700 tisuća kuna, što je i najviši iznos koji je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo. Pomoć u pisanju projekta “Uređenje pomoćne zgrade OŠ “Matija Gubec” u Cerniku pružio je Centar za razvoj Brodsko posavske županije.

TEKST: S. T.         FOTO: OŠ M. Gubec

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn