BESPOVRATNA SREDSTVA – Općini Jakšić odobreno 220 tisuća kuna za razvoj predškolske djelatnosti

Datum objave: 13. 7. 2021. | Kategorija: Društvo

JAKŠIĆ – Na raspisani natječaj Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade koji se odnosio na održavanje i razvoj predškolske djelatnosti, jedina iz Požeško – slavonske županije, javila se općina Jakšić kojoj je odobreno 220 tisuća kuna. Novac će utrošiti na dogradnju postojećeg dječjeg vrtića.

Za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u općinama, u Državnom proračunu za 2021. godinu osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 20 milijuna kuna. Na javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade o raspodjeli sredstava iz Požeško – slavonske županije javila se općina Jakšić kojoj je odobreno 220 tisuća kuna. Novac će utrošiti za dogradnju postojećeg dječjeg vrtića, plaće zaposlenika i režijske troškove, kaže načelnik općine Ivica Kovačević.

“Već smo krenuli s određenim radnjama kako bi što prije izvršili nadgradnju vrtića i dobili mogućnost upisa većeg broja djece. Svaka sredstva su dobro došla pa tako i ova iako dovoljna za sve radove. Javljamo se i na druge natječaje, a uložit ćemo i vlastita sredstva iz proračuna koliko bude trebalo jer za naše mališane moramo stvoriti sve preduvjete u odgojno-obrazovnom programu čime pomažemo i njihovim roditeljima. Svjesni smo situacije da mnogi roditelji koji su zaposleni nemaju kamo sa djecom dok su na poslu. Naša je obveza sumještanima osigurati sve preduvjete za što bolji standard življenja,” rekao je načelnik Kovačević.

Dječji vrtić Jakšić otvoren je 2016. godine. Suvremeno zdanje vrtića koje se prostire na više od 840 kvadratnih metara vrijedno je oko 6 milijuna kuna, a dodatnih pola milijuna kuna koštala je prilazna cesta, a financirala ga je većim dijelom sama općina Jakšić uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša. Dodatnih 550 tisuća kuna uloženo je u prilaznu cestu za što su sredstva osigurana iz IPARD programa. Vrtić se prostire na više od 840 metara kvadratnih.

TEKST: S. P.         FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn