BESPOVRATNA SREDSTVA – Odobreno 3,8 milijuna kuna za projekte na području Požeško-slavonske županije

Datum objave: 21. 5. 2019. | Kategorija: Društvo

ZAGREB – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije svečano je uručilo ugovore za sufinanciranje projekata namijenjenih podizanju standarda komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture. Za Program održivog razvoja lokalne zajednice odabrano je ukupno 300 projekata među kojima su i projekti Požeško-slavonske županije te gradova Kutjevo, Pakrac i Lipik i općina Brestovac, Čaglin, Jakšić, Kaptol i Velika. 

Na svečanom potpisivanju u ime Požeško-slavonske županije bio je zamjenik župana Željko Jakopović dok je za grad Lipik ugovor potpisao predsjednik Gradskog vijeća Mladen Dolić. Za Kutjevo, Pakrac i Pleternicu ugovore su potpisali gradonačelnik Josip Budimir te gradonačelnice Anamarija Blažević i Antonija Jozić. U ime općina ugovore su potpisali općinski načelnici, Brestovca Zdravko Mandić, Čaglina Dalibor Bardač, Jakšića Ivica Kovačević, Kaptola Mile Pavičić i Velike Vlado Boban.

Požeško-slavonskoj županiji odobreno je 450 tisuća kuna za uređenje zgrade Doma zdravlja u Velikoj dok su općini Brestovac odobrena bespovratna sredstva za dva projekta i to adaptaciju Mjesnog doma Pavlovci 200 tisuća kuna te za sanaciju kolničke konstrukcije nerazvrstane ceste ulica Stari Brestovac – Dolac 300 tisuća kuna.
Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević potpisala je ugovora i to za iznos od 300 tisuća bespovratnih kuna namijenjenih izgradnji pristupne ceste u dijelu Ulice Aleja kestenova u Pakracu, te 340 tisuća kuna za sanaciju asfaltnog zastora dijela Ulice Zona male privrede za što je odobreno 340 tisuća kuna.

Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir je potpisao ugovor za dodjelu besovratnih sredstva u iznosu od 300 tisuća kuna za adaptaciju zgrade Sportskog centra u Kutjevu – 2. faza dok je gradu Lipiku odobreno 300 tisuća kuna za rekonstrukciju Ulice Đure Salaja u Dobrovcu, faza 1. Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić potpisala je ugovor za bespovratna sredstava u iznosu od 350 tisuća kuna za rekonstrukciju zgrade buduće Srednje škole u Pleternici.Općini Kaptol je za dva projekta odobreno 600 tisuća bespovratnih  kuna i to po 300 tisuća kuna za uređenje Društvenog doma u Češljakovcima i rekonstrukcija Trga Vilima Korajca u Kaptolu. Načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević potpisao je ugovor za dodjelu 300 tisuća kuna za uređenje mjesnog doma u Tekiću, a načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač potpisao je ugovor za 350 tisuća kuna namijenjenih izgradnji kolnika, nogostupa i odvodnje oborinskih voda u ulici Vladimira Nazora.

TEKST: S. P.       FOTO: Facebook

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn