BESPOVRATNA SREDSTVA – Ministar Aladrović u Požeško-slavonskoj županiji potpisao ugovor vrijedan gotovo 11 milijuna kuna

Datum objave: 30. 4. 2021. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – U sklopu današnjeg posjeta Požeško-slavonskoj županiji ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović posebno važnu zadaću odradio je u Domu za odrasle u Ljeskovici u Novoj Ljeskovici u općini Čaglin.

Svoj posjet Požeško-slavonskoj županiji ministar Josip Aladrović završio je u Domu za odrasle u Ljeskovici gdje je s ravnateljicom Radom Matoš potpisao ugovor vrijedan 11 milijuna kuna. U pratnji ministra bila je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić te načelnik općine Čaglin, Dalibor Bardač. “U Ljeskovici smo potpisali ugovor financiran iz Europskog socijalnog fonda vrijednosti gotovo 11 milijuna kuna. Ono što želimo postići je jačanje postupaka i procesa deinstitucionalizacije u Republici Hrvatskoj, a u ovom konkretnom slučaju doma za odrasle u Ljeskovici. Ugovor od gotovo 11 milijuna kuna rezultirat će s 20 novozaposlenih”, rekao je ministar Aladrović nakon potpisivanja ugovora.

Naglasio je da su u Požeško-slavonsku županiju došli ne samo zbog aktivnosti iz djelokruga ministarstva i Vlade RH nego kako bi iskazali i podršku kandidatima HDZ-a. “Antonija Jozić je najbolja kandidatkinja za županicu i očekujemo njezinu pobjedu u prvom krugu. Samim dolaskom pokazujemo koliko cijenimo njen dosadašnji rad kao gradonačelnice Pleternice i sigurni smo da će tako nastaviti raditi i kao županica”, rekao je Aladrović.

Ravnateljica Rada Matoš naglasila je da je smještajni kapacitet Doma za odrasle popunjen, pa je time važnost potpisanog projekta još veća.”Potpisali smo ugovor bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda. Najveća zadaća ovog vrijednog ugovora je podrška korisnicima doma pri deinstitucionalizaciji u smislu omogućavanja štićenicima doma mogućnost života u lokalnoj zajednici. Tim ugovorom pružamo podršku obiteljima, centrima i skrbniku nakon izlaska štićenika iz institucije i dajemo mu šansu integriranja u lokalnu zajednicu,” izjavila je ravnateljica.

Ponos zbog potpisanog ugovora nije krio niti načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač.”Ponosan sam što je općina Čaglin partner Domu za odrasle Ljeskovica, ne samo danas kad se potpisuje ugovor, nego smo partneri 365 dana u godini. Surađujemo na visokoj razni. Dolazak ministra ovdje dva puta u kratkom razdoblju znači veliku podršku, a danas je donio jako vrijedan ugovor koji svakako predstavlja značajan iskorak za cijeli kraj. Poticaj je to našim nastojanjima jer svi smo aktivni u ovoj općini, borimo se i radimo, nismo pasivni i  želimo da se ovaj kraj razvija. Iznimno mi je drago da radimo projekte preko općine ali izbog činjenice da i druge ustanove prihvaćaju projekte i ne čekaju da budu svrha sami sebi, nego su proaktivni. Priskrbljuju sredstva koja nisu proračunska nego iz nekih drugih izvora i  fondova. Nadam se da će i sljedeći projekt koji smo ovdje zamislili zaživjeti, a tiče se nadogradnje ove ustanove i da ćemo stvarati radna mjesta. Važno je da ljudi zarađuju i da ovom području kvalitetnije žive.”

Obilazak županije s ministrom Aladrovićem komentirala je i Antonija Jozić.”Obišli smo dobar dio Požeško-slavonske županije. Započeli smo obilazak u Lipiku, u Centru umjetne inteligencije i posjetili njihov Poduzetnički inkubator. Imali smo priliku vidjeti da se na zapadu naše županije itekako vodi računa o novim radnim mjestima, o radnim mjestima u novim granama, posebice s naglaskom na IT sektor, na novim projektima koji bi mogli pridonijeti većoj zapošljivosti na području Pakraca i Lipika, naravno time i Požeško-slavonske županije. Činjenica je da je od početka COVID krize na području naše županije kroz potpore očuvanja radnih mjesta stiglo 120 milijuna kuna, čime je očuvano 12 tisuća radnih mjesta,” rekla je Antonija Jozić koju najviše veseli činjenica što su joj gospodarstvenici istaknuli i neke pozitivne pomake i povećanje proizvodnje i povećanje broja zaposlenih. “Ministar Aladrović je najavio još jedan projekt koji ide direktno iz njegovog ministarstva; proširenje doma i smještajnih kapaciteta kako bi se kvalitetno radilo s korisnicima”, zaključuje Jozić.

TEKST: S. P./Press           FOTO: A. J.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn