AUTOBUSNI PRIJEVOZ – Od 18.6. Slavonija ponovo povezana sa susjednim državama

Datum objave: 14. 6. 2020. | Kategorija: Društvo

ZAGREB/SLAVONSKI BROD – Od 18.6. FlixBus ponovno povezuje Osijek, Vukovar, Vinkovce, Županju i Slavonski Brod sa Slovenijom, Austrijom i Njemačkom, a po prvi put iz određenih slavonskih gradova može se putovati i do Luksemburga

Nakon novih popuštanja mjera Stožera civilne zaštite u autobusnom prijevozu putnika, te sukladno uvjetima putovanja unutar pojedinih država Europe, FlixBus 18.6. ponovno uspostavlja međunarodne autobusne linije te povezuje Slavoniju s 10 europskih destinacija u Sloveniji, Austriji i Njemačkoj te po prvi puta s Luksemburgom dok se iz Hrvatske može još i do Švicarske i Češke, odnosno Hrvatska se ukupno povezuje s 30 europskih destinacija. Na ovaj način putnicima je ponovno omogućeno putovanje bilo u turističke, obiteljske ili poslovne svrhe kroz jedan dio Europe.
Iz Slavonije će se tako moći putovati do europskih destinacija poput Ljubljane, Maribora, Graza, Münchena, Stuttgarta, Karlsruhea, Frankfurta i Luksemburga dok se iz gradova uz podravsku magistralu poput Virovitice, Pitomače, Đurđevca ili Koprivnice može sve do Züricha.

˝Za međunarodnim putovanjima pokazana je potražnja od samih početaka ponovnog uspostavljanja javnog prometa. Mi smo sve naše polaske prilagodili trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Europi. Nove ćemo destinacije i države dodavati kako će se razvijati daljnja situacija i tržišna potražnja.˝izjavio je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

Od sljedećeg će se četvrtka iz Zagreba, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke, Pule, Rovinja, Varaždina, Osijeka, Vukovara i drugih destinacija unutar Hrvatske moći putovati ponovno do 30 europskih destinacija. Putnike se potiče da već kod kupovine svojih karata razmišljaju o svojoj sigurnosti te koriste online način kupovanja karata putem besplatne mobilne aplikacije ili web stranice. Na taj će način smanjiti nepotreban fizički kontakt i dugačke redove. Posebna pozornost usmjerena je na pojačanu prevenciju, higijenu te dezinfekciju autobusnog prostora za putnike i vozače, zaštitnu opremu za vozače kao i regulirani ukrcaj i iskrcaj putnika uz dozvoljenu maksimalnu popunjenost kapaciteta. Mjere preventivne zaštite i dalje su na snazi radi sigurnosti putnika.

˝Potražnja za putovanjima unutar Hrvatske i dalje postoji te smo svakodnevnim polascima prema srednjoj i južnoj Dalmaciji, dodali i destinacije poput Plitvičkih jezera, Rijeke, Slavonskog Broda i Imotskog uz poštivanje preporuka sigurnosti za naše putnike.˝ dodao je Grbeša.

TEKST:S.P.       FOTO: FilxBus

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn