AUTOBUS S NULTOM EMISIJOM – Električni autobus na ulicama Požege

Datum objave: 24. 11. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na Autobusnom kolodvoru Požega 23. studenoga predstavnici Arrive Hrvatska prezentirali su županici Požeško – slavonske županije Antoniji Jozić aktivnosti koje Arriva grupa poduzima po pitanju dekarbonizacije javnog prijevoza i održivosti općenito.

Razgledali su električni autobus eCitaro marke Mercedes-Benz i upoznali se s njegovim performansama. Ovo vozilo s nultom emisijom CO2 Arriva će do kraja tjedna testirati na linijama unutar Požeško-slavonske županije.
Županicu Antoniju Jozić ugostili su član Uprave Autotransa Saša Ilić, direktorica transformacije za kontinentalnu Europu u Arriva grupi Marina Pandurević, koordinator za komercijalne poslove u uredu Uprave Branko Štivičić i Igor Krpan, zamjenik direktora Sektora putničkog prometa.

“Smanjenje emisije CO2 jedan je strateških ciljeva naše kompanije te s tim u vezi Grupa po prvi put u Hrvatskoj provodi probnu vožnju autobusa s nultom emisijom i to s potpuno novim vozilom Evobusa (Mercedes-Benz), eCitaro C2 E-Cell. Ponosni smo što je Arrivi Hrvatska pripala čast da bude prvi javni prijevoznik kojem je omogućeno jednomjesečno testiranje ovog vozila u stvarnim uvjetima. Izuzetno nam je drago što ovaj tjedan električni autobus testiramo u Požeško-slavonskoj županiji i što s njezinim predstavnicima možemo razgovarati o našem partnerstvu u ostvarenju vizije zelene županije. “ izjavio je Saša Ilić, član Uprave Autotransa.

„Zahvaljujem se predstavnicima Arriva Hrvatska na današnjem sastanku i prezentaciji vozila s nultom emisijom ugljičnog dioksida. Izražavam zadovoljstvo da se ovo vozilo testira upravo na području naše županije, a obzirom na direktive Europske unije podržavamo smjer razvoja našeg prijevoznika u budućnosti. Vjerujem kako će ovakva vozila postati budućnost u javnom linijskom prijevozu na području Hrvatske.“ – ovom prigodom rekla je županica Antonija Jozić.

Nakon Svete Nedelje i Požege električni autobus bit će predstavljen i testiran i u Osijeku, 28. studenoga 2022. Ovu zelenu inicijativu Arriva Hrvatska provodi pod motom: “Za tvoj grad s nultom emisijom“.

IZVOR: Press Arriva

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn