ART KINO POŽEGA – “Medena zemlja”, film nominiran za dva Oscara, ovog četvrtka pred požeškom publikom

Datum objave: 11. 2. 2020. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Makedonski dokumentarni film ‘Medena zemlja’ koji je bio u užem izboru za nagradu Oscar u čak dvije kategorije – za najbolji međunarodni film i najbolji dokumentarni film stiže ovog četvrtka 13. veljače u požeško Art kino (Grgin dol 20). Početak projekcije je u 20,00 sati, a ulaz je slobodan.

Medena zemlja je sjevernomakedonski dokumentarni film iz 2019. u režiji Tamare Kotevske i Ljubomira Stefanov. Prikazuje život Hatidže Muratove, pčelarice u udaljenom planinskom selu Bekirliji i prati način života i promjene u njemu nakon dolaska nomadske obitelji u susjednu kuću.

Jedan od najvećih dokumentarnih hitova 2019. godine, film ‘Medena zemlja’ koji kroz priču o skromnoj medarici iz Sjeverne Makedonije otkriva temeljni problem ljudskog odnosa prema prirodi, zasigurno će oduševiti i požeške filmofile. ‘Medena zemlja’ osvojio je tridesetak nagrada na najznačajnijim svjetskim festivalima, uključujući čak tri nagrade Sundance Film Festivala (Najbolji dokumentarni film, Najbolja fotografija i Posebna nagrada žirija), Doc Aviv (Najbolji film), DocsBarcelona (Najbolji dokumentarni film), Cinema Eye Honors, Critic’s Choice Documentary Awards i New York Film Critics Circle Awards.

TEKST: S. P.       FOTO: Art kino

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn