APEL ZA POMOĆ – Hrvatski Crveni križ pokrenuo je apel za pomoć stanovništvu stradalom u potresu u Turskoj i Siriji 

Datum objave: 07. 2. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Otvoren je apel i donatorski telefon za stradale u potresu u Turskoj i Siriji. Ako možete i želite pomoći, nazovite 060 9011 ili možete uplatiti sredstva na žiro račun. Sva prikupljena sredstva Hrvatski Crveni križ uplatit će na račun Međunarodne federacije društava Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca

Od danas, 7. veljače, svi građani koji žele i mogu pomoći unesrećenom stanovništvu, donacije mogu uplatiti na žiro račun otvoren u Erste&Steiermärkische banci:

IBAN: HR5424020061500126075
POZIV NA BROJ ZA APEL : 751
SWIFT CODE ( ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA) : ESBCHR 22

Građani mogu pomoći i  pozivom na broj donatorskog telefona 060 90 11 (0,83 eura po pozivu, PDV uključen, kao i naknada teleoperateru. Teleoperater: Hrvatski Telekom d.d.)

Prikupljena novčana sredstva Hrvatski Crveni križ uplatit će na račun Međunarodne federacije društava Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, odnosno nacionalnim društvima Crvenoga polumjeseca u Turskoj i Siriji.

Oba društva Crvenoga polumjeseca od prvoga su trenutka na terenu i pomažu tisućama stradalih te im osiguravaju hranu, vodu, higijenske potrepštine, deke, šatore, psihosocijalnu podršku, a pomažu i u pružanju prve pomoći. Usto, timovi Crvenoga polumjeseca sudjeluju i u potrazi i spašavanju osoba zarobljenih pod ruševinama. Hrvatski Crveni križ stavio je svoje ljudske i druge resurse u stanje pripravnosti te je spreman reagirati čim se za to iskaže potreba, a u skladu s uputama Turskoga i Sirijskoga Crvenoga polumjeseca koji neprestano apeliraju da se humanitarna pomoć šalje koordinirano kako ne bi došlo do logističkog zagušenja.

TEKST: S. P.               FOTO: Hrvatski Crveni križ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn