“ALTERNATIVNI PETAK” U GRADSKOJ KNJIŽNICI POŽEGA – Predavanje o teorijama zavjere i promocija albuma

Datum objave: 23. 2. 2022. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U Gradskoj knjižnici Požega u petak, 25. veljače 2022., očekuju nas dva događaja koji će se, jedan za drugim, održati u Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega. 

Promocija knjige i predavanje “Teorije zavjere 21. stoljeća”, Velimir Grgić, 17 sati

U 17 sati počinje promocija knjige i predavanje “Teorije zavjere 21. stoljeća” koje će održati Velimir Grgić rođeni Požežanin. Piše za vodeće magazine i portale u Hrvatskoj.  Uređivao je i vodio mnoge TV emisije, producirao reklame, glazbene spotove, dokumentarne i igrane filmove, a usto je i nagrađivani filmski scenarist. Dosad je objavljivao knjige o glazbi, filmu, društvenim fenomenima, popularnoj i azijskoj kulturi.

Knjiga “Teorije zavjere 21. stoljeća” jednostavan je, pregledan, kronologijski i problematski vodič u potrazi za istinom u moru informacija i dezinformacija. Obrađuju se najpoznatije teorije zavjere poput cjelokupne priče o pandemiji koronavirusa, 5G mreže, ponešto o QAnonu, ravnoj zemlji te pticama koje zapravo “ne postoje”.

Promocija albuma Looked Green, 19 sati

U 19 sati predviđena je promocija debitantski album istoimenog sastava, Looked Green, s 11 autorskih pjesama. Looked Green bend je koji čine Ivica Perković, Dalibor Popović, Branko Štivić i Mario Perković. U ljeto 1979. godine dva studenta zagrebačkog Sveučilišta s korijenima u Velikoj, selu podno Papuka, i samouki majstor-stolar odlučili su osnovati vlastiti bend po uzoru na stotine američkih i britanskih bendova.

Album će predstaviti razgovor s članovima benda i osobama koje su sudjelovale u procesu izrade albuma. Moderator događanja bit će Željko Hiršman, a posjetitelji će na promociji čuti i pjesme s albuma.

TEKST: S. P    FOTO: S. Pok/ gkr.hr OK

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn