ALKOHOL I POJAS – U prometnoj nesreći lakše ozlijeđene dvije osobe

Datum objave: 28. 1. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici PU požeško-slavonske tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja,te korištenje sigurnosnog pojasa.

U četvrtak 27. siječnja 2022. oko 10,55 sati u mjestu Velika u Industrijskoj ulici, 23-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 0,77 promila upravljao osobnim automobilom, uslijed neprilagođene brzine prešao na suprotnu prometnu traku i prednjim dijelom vozila naletio na prednji lijevi dio teretnog automobila, a kojim je upravljao 31-godišnjak. U prometnoj nesreći oba vozača su lakše ozlijeđena i protiv 23-godišnjaka slijedi prekršajni nalog, dok je 31-godišnjaku na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.
Dogodio se i bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Šokačka cesta.

Najava akcije

Policijski službnici PU požeško-slavonske tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.
Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

TEKST: S. P.              FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn